Osobní doprava podél Labe ustoupí částečně nákladní. Místo některých Berlinerů pojede autobus

Siemens Desiro DB Regio v Bad Schandau. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSiemens Desiro DB Regio v Bad Schandau. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Omezení se dotkne i vlaků linky mezi Děčínem a Rumburkem.

Omezená kapacita trati z Děčína do Bad Schandau poškozené po přívalových deštích předminulý víkend vedla k novému opatření pro osobní dopravu.

Od dnešního dnes nejméně do 12. srpna musí u čtyř vlaků EC Berliner přestoupit cestující v úseku Ústí nad Labem – Drážďany na autobus. Jde o krok, který  má zajistit větší plynulost nákladní dopravy, zavedl ho německý správce infrastruktury DB Netz.

Omezení se dotkne čtyř dálkových spojů mezi Českem a Německem, další pojedou bez náhradní autobusové dopravy. Cestující ale musejí počítat se zpožděním 5-15 minut. Opatření se dotkne i regionální linky z Děčína do Rumburka přes Bad Schandau. Všechny vlaky v úseku Rumburk – Sebnitz – Bad Schandau a zpět budou nahrazeny autobusem, část vlaků mezi Děčínem a Bad Schandau bude také nahrazena autobusy. Kompletní informace jsou na stránkách ČD.

Zatímco vlaky osobní dopravy se rozjely druhý den po zaplavení trati, nákladní doprava až v neděli. Kvůli tomu nákladním železničním dopravcům vznikly velké škody. Žádný podobně kapacitní přechod na železnici mezi Německem a Českem neexistuje.

Přehled vlaků, které budou nahrazeny autobusy

Vlak EC 178 mezi stanicemi Děčín hl. n a Dresden Hbf. NEJEDE. Pro cestující do Německa je zavedena náhradní autobusová doprava mezi stanicemi ÚSTÍ NAD LABEM hl. n. a DRESDEN Hbf.

Vlak EC 171 mezi stanicemi Berlin Hbf. a Děčín hl. n. NEJEDE. Pro cestující z Německa je zavedena náhradní autobusová doprava mezi stanicemi DRESDEN Hbf. a ÚSTÍ NAD LABEM hl. n.

Vlak EC 175 mezi stanicemi Dresden Hbf. a Děčín hl. n. NEJEDE. Pro cestující z Německa je zavedena náhradní autobusová doprava mezi stanicemi DRESDEN Hbf. a ÚSTÍ NAD LABEM hl. n.

Vlak EC 170 mezi stanicemi Děčín hl. n a Dresden Hbf. NEJEDE. Pro cestující do Německa je zavedena náhradní autobusová doprava mezi stanicemi ÚSTÍ NAD LABEM hl. n. a DRESDEN Hbf.

Tagy Berliner České dráhy Děčín - Bad Schandau
55 komentářů