Osm dopravců na jedné trase. Norse Atlantic zvýšil konkurenci mezi Paříží a New Yorkem

První let Norse Atlantic Airways mezi Paříží a New Yorkem. Foto: Norse AtlanticPrvní let Norse Atlantic Airways mezi Paříží a New Yorkem. Foto: Norse Atlantic

Na velmi vytíženou trasu vstoupí ještě letos JetBlue.

Letecká společnost Norse Atlantic Airways rozšířila své působení o další evropské město. O víkendu spustila svoji první linku z Paříže. Stala se tak již sedmým dopravcem, který spojuje Paříž a New York.

Linka bude v provozu podle plánu dopravce denně s odletem večer z Paříže v 19:45 a příletem do USA ve 22:00. Zpět odlétá v 0:30 a v Paříži je ve 14:05. Na trasu nasazuje Boeing 787. „Nová linka podpoří rozvoj cestovního ruchu na obou stranách Atlantiku,“ řekl šéf Norse Atlantic Bjorn Tore Larsen. Dopravce, jehož byznys model je z velké části inspirován dřívější dálkovou síti Norwegian Air Shuttle, letos nabídne spojení do New Yorku z pěti evropských měst. Kromě Paříže z Londýna, Osla, Říma a Berlína.

Spojení Paříž – New York patří mezi nejvíce konkurenční trasu v rámci transatlantických letů hned po lince Londýn – New York. Aktuálně na trase ještě létají Air France, Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines, La Compagnie a French Bee. Letos zahájí lety ještě JetBlue.

Tagy CDG-JFK Norse Atlantic Airways transatlantické lety
17 komentářů