Optimalizace Bulhara. V Hybernské vzniknou nové přechody, ubude pruh pro auta

Pohled na křižovatku Bulhar před výstavbou v Hybernské. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPohled na křižovatku Bulhar před výstavbou v Hybernské. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

V okolí rušné pražské křižovatky má také dojít k vylepšení podmínek pro cyklisty.

Rušnou pražskou křižovatku Bulhar čekají v souvislosti s výstavbou u Masarykova nádraží úpravy, a to především ve východní části (ulice Hybernská). Na vjezdu do křižovatky z Hybernské vznikne nový přechod s ostrůvkem, další přechod přes Hybernskou pak bude zbudován o kus dál u křižovatky s Opletalovou. Vyplývá to z oznámení na úřední desce hlavního města Prahy.

Změny se uskuteční „za účelem optimalizace mimoúrovňové křižovatky Bulhar i s ohledem na výstavbu Hotelu Hybernská“. Dotčené osoby mají nyní 30 dnů na to, aby k návrhu vznesly připomínky. O změnu dopravního značení požádala společnost CBD Hybernská ze skupiny Penta, která má v místě developerské projekty. Mimo jiné má také dojít k vylepšení podmínek pro cyklisty.

Vznik nového přechodu s ostrůvkem si vyžádá zánik jednoho řadicího pruhu pro auta při výjezdu z Hybernské. Místo pěti pruhů zde budou nově čtyři. Směr rovně na Žižkov a Vinohrady se sloučí se směrem doprava na Pankrác.

Nové uspořádání Hybernské s přechody. Pramen: MHMP

Nové uspořádání Hybernské s přechody. Pramen: MHMP

Tagy Hybernská křižovatka U Bulhara
60 komentářů