Opravy v Olomouci omezí MHD i průjezd městem. Skončit mají začátkem září

Rekonstrukce ul. Legionářská v Olomouci. Foto: Lucie Trávníčková / Zdopravy.czRekonstrukce ul. Legionářská v Olomouci. Foto: Lucie Trávníčková / Zdopravy.cz

Letní měsíce v hanácké metropoli jsou již tradičně ve znamení uzavírek a změn v dopravě.

Už na jaře avizovaná oprava komunikace v ulici Legionářská začala 7. července a potrvá do 3. září. Opravou projde autobusová zastávka Náměstí Hrdinů ve směru k městské části Lazce. Stavební práce se dotknou také navazujících ploch, chodníků a místa pro přecházení přes Sokolskou ulici.

Od Sokolské po křižovatku se Studentskou a Hynaisovou se ulice předláždí. Stavbaři v tomto úseku rozeberou kostky, srovnají vrstvy a položí je znovu. Oprava si celkově vyžádá zhruba 1,7 milionu korun. 

Objízdná trasa pro auta je kvůli úplné uzavírce vedena ulicemi Hynaisova, Wellnerova a Palackého. Řidiči projíždějící městem směrem na Šternberk musejí stavbu objet historickým centrem, kde je zóna s maximální rychlostí 30 km/h.

Pro autobusy MHD znamenají stavební práce zavedení výlukových jízdních řádů. Podrobnosti se cestující dozví na zastávkových označnících a na webových stránkách dopravního podniku.

„Od pátku 7. července do neděle 3. září bude autobusům průjezd umožněn. V době uzavírky dojde ale k posunu zastávky Náměstí Hrdinů označník H a I o přibližně 80 metrů zpět k přenosnému označníku,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Anna Sýkorová.

Posun zastávky Náměstí Hrdinů H a I během rekonstrukce ul. Legionářská v Olomouci. Zdroj: DPMOObjízdná trasa pro individuální dopravu během rekonstrukce ul. Legionářská v Olomouci. Zdroj: MmOl

Do 17. srpna je kvůli stavebním pracím omezen provoz v ulici Jeremenkova. Rekonstrukcí projde i ulice Svornosti, a to od pondělí 10. července do neděle 3. září. Opraveny budou rovněž zastávky Svornosti v obou směrech. Po dobu uzavírky budou autobusové linky č. 16 a 27 vedeny po objízdné trase dle výlukových jízdních řádů, které jsou ke stažení zde.

Uzavírka ul. Svornosti v Olomouci – omezení linek č. 16 a 27. Zdroj: DPMOUzavírka ul. Svornosti v Olomouci – omezení linek č. 16 a 27. Zdroj: DPMO
Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO MHD Olomouc rekonstrukce uzavírka výluka
3 komentáře