Opravy silnice I/18 mezi Příbramí a Sedlčany nekončí. Semafory se vrátí ve středu

Silnice I/18 v úseku Líchovy - Břekova Lhota. Pramen: ŘSDSilnice I/18 v úseku Líchovy - Břekova Lhota. Pramen: ŘSD

Diagnostika hodnotí stav důležité středočeské spojky mezi D4 a D3 stupněm 5, tedy jako havarijní.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se ve středu pustí do vylepšení dalšího úseku silnice I/18 mezi Příbramí a Sedlčany. Opravu úseku Líchovy – Břekova Lhota provede za 80 milionů společnost Silnice Group, předpokládaná cena při vypisování tendru byla 112 milionů.

Oprava pěti kilometrů potrvá 212 kalendářních dnů. Letos silničáři plánují opravit průtah Dublovicemi, což si vyžádá instalaci semaforu a kyvadlový provoz jedním pruhem. Objížďka nebude vyznačena. V opravě dalších částí silnice mezi Líchovy a Břekovou Lhotou budou silničáři pokračovat na jaře.

„Provedená diagnostika hodnotí stav povrchu komunikace stupněm 5, tedy jako havarijní. Povrch vozovky vykazuje zejména síťové trhliny místy ve spojení s vyjetou kolejí i deformacemi podél obou okrajů vozovky,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Dělníci vymění asfaltové vrstvy, lokálně budou sanovat i podkladní vrstvy, zrekonstruují odvodnění či vymění svodidla a značky.

Řidiči využívající tuto důležitou spojnici dálnic D4 a D3 (I/3) tak měli jen krátký čas si vydechnout. Od poloviny května totiž probíhala oprava nedalekého úseku Skalka – Drásov, která skončila teprve začátkem září. I při této opravě se jezdilo kyvadlově podle semaforů.

Silnice I/18 v úseku Líchovy - Břekova Lhota. Pramen: ŘSDSilnice I/18 v úseku Líchovy - Břekova Lhota. Pramen: ŘSDSilnice I/18 v úseku Líchovy - Břekova Lhota. Pramen: ŘSDSilnice I/18 v úseku Líchovy - Břekova Lhota. Pramen: ŘSD
Tagy I/18 ŘSD
13 komentářů