Opravený tunel v Jihlavě čeká o víkendu opět uzavírka. Kvůli revizím

Jihlavský tunel na I/38. Pramen: ŘSDJihlavský tunel na I/38. Pramen: ŘSD

Objízdná trasa povede přes město.

Letos dva měsíce zavřený tunel na silnici I/38 v Jihlavě čeká o víkendu opět uzavírka. Důvodem budou revize technologií tunelu. Řidiče čeká objízdná trasa přes město.

„Revize je podmínkou pro dodržení běhu záruční lhůty po rekonstrukci jeho technologické části letos na jaře,“ vysvětlil Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Silnice I/38 bude uzavřena od mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 se silnicí II/523 (ulice Jiráskova) až po mimoúrovňovou křižovatku silnice I/38 se silnicí II/602 (Jihlava – Pelhřimov) a provoz bude převeden na značenou objízdnou trasu přes Jihlavu. Ta bude obousměrná od mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 se silnicí II/523 (ulice Jiráskova), po silnici II/523 (ul. Jiráskova) a dále po místních komunikacích ul. Hamerníkova a ul. U Cvičiště na křižovatku se silnicí II/602 (ul. Žižkova) a dále po silnici II/602 na mimoúrovňovou křižovatku se silnicí I/38. Délka objízdné trasy je 2,4 km. Tunel bude uzavřený od sobotních 7:30 do 22:00 v neděli.

Tunel měří 310 metrů. Kvůli opravám, které se týkaly stavební i technologické části, byl letos zavřený od 19. dubna přibližně na dva měsíce. ŘSD tehdy uvedlo, že to stálo 53,7 milionu korun bez daně.

Tagy I/38 Jihlava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
6 komentářů