Oprava skončila, dálnice D4 je ode dneška průjezdná bez omezení

Oprava dálnice D4, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava dálnice D4, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Řidiči si ale na této trase od uzavírek neuleví na dlouho. ŘSD připravuje další opravu na navazující silnici I/4.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ukončilo opravu dálnice D4 mezi sjezdy Kytín (km 21) a Dobříš-sever (km 27). Dálnice je ode dneška průjezdná bez omezení. Oprava začala v polovině května a vyšla na více než 70 milionů korun. Řidiči během ní museli jezdit ve zúžených pruzích.

„Od půlnoci dnešního dne řidiči mohou jezdit v normálním režimu 2+2. Další dokončovací práce již do plynulosti provozu nezasáhnou. Pouze na podzim bude třeba dodělat vodorovné dopravní značení v plastu,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Oprava se týkala zhruba 5,5 kilometru dlouhého úseku, kde dělníci mimo jiné odstranil staré vrstvy vozovky a položili nové. Navíc u mimoúrovňových křižovatek Kytín a Voznice došlo k prodloužení odbočovacích a připojovacích pruhů tak, aby odpovídaly současné normě.

Řidiči si ale na této trase od uzavírek neuleví na dlouho. Na navazující silnici I/4 ŘSD připravuje opravu v úseku Chraštice – hranice Středočeského kraje. Opravu chce zahájit v září. Naopak 20. července silničáři ukončili opravu I/4 mezi Milínem a Chrašticemi, kde řidiči trávili kvůli kyvadlovému průjezdu dlouhé desítky minut v kolonách.

Tagy D4 ŘSD
13 komentářů