Oprava metra: Po stanici Náměstí Republiky je na řadě Karlovo náměstí a Anděl

Metro B Náměstí republiky, eskalátory, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákMetro B Náměstí republiky, eskalátory, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) otevřel v sobotu cestujícím výstup z metra na náměstí Republiky. Opravy stanic tím ale

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) otevřel v sobotu cestujícím výstup z metra na náměstí Republiky. Opravy stanic tím ale nekončí. Přinášíme přehled nejbližších uzavírek. 

Od 9. října tohoto roku plánuje DPP zahájit výměnu eskalátorů ve stanici metra Karlovo náměstí (východní vestibul), doba realizace se předpokládá 10,5 měsíce. Proběhne modernizace trojice pohyblivých schodů ve výstupu Karlovo náměstí/Resslova s tím, že v provozu bude pro cestující vstup z Palackého náměstí.

Na rok 2019 je plánována výměna eskalátorů na Andělu ve směru Na Knížecí. Předpokladem zahájení příští rok je bezproblémový výběr zhotovitele. Chystá se zde modernizace trojice pohyblivých schodů v jižním výstupu Na Knížecí, součástí bude rekonstrukce eskalátorového tunelu.

Plánovaná je i modernizace stanice Jiřího z Poděbrad, kde proběhne s výměnou eskalátorů revitalizace celé stanice včetně doplnění bezbariérového přístupu. Nyní je DPP ve fázi získávání územního rozhodnutí, následně stavebního povolení a poté proběhne výběr zhotovitele. Předpoklad zahájení prací v této stanici odhaduje (v optimistickém scénáři) na závěr roku 2019.

V roce 2020 chce DPP zahájit rekonstrukci i druhého vstupu do stanice Náměstí Republiky (od Masarykova nádraží).

Zatím bez termínu jsou plány na rekonstrukci stanic Opatov a Flora, řada má dojít například i na Českomoravskou nebo Kačerov.

Tagy dpp metro rekonstrukce stanice
4 komentáře