Oprava brněnské Merhautovy ulice začne v březnu, MHD čeká výluka

Merhautova ulice, Brno. Autor: Kirk / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)Merhautova ulice, Brno. Autor: Kirk / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Léta plánovaná oprava Merhautovy ulice, která patří k hlavním tepnám na severu Brna, začne s prvním březnovým dnem. Potrvá čtyři

Léta plánovaná oprava Merhautovy ulice, která patří k hlavním tepnám na severu Brna, začne s prvním březnovým dnem. Potrvá čtyři měsíce, během nichž bude kompletně obnovena tramvajová trať i povrch vozovky. Kvůli rekonstrukci bude z ulice vykázán provoz MHD. Merhautova ulice patří k těm, které mají v Brně kvůli své zanedbanosti nejhorší pověst.

Oprava tramvajové trati bude spočívat v kompletní výměně roštu obou kolejí a zřízení nové konstrukce tramvajové tratě na betonových panelech. Budou osazeny protihlukové prvky, jako jsou antivibrační rohože, či pryžové bokovnice. Kryt tramvajového tělesa bude asfaltový, což umožní pojíždění vozidel.

„Práce na trati jsou členěny do tří etap a budou koordinovány s opravou předjízdných pruhů, kterou zajistí Brněnské komunikace,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havránek. Náklady na samotnou trať budou činit 114 milionů korun.

Celkovou opravou projde Merhautova ulice v úseku od křižovatky s ulicí Jugoslávskou po křižovatku s ulicí Provazníkovou. Tři etapy rozdělí ulici na několik úseků, ve kterých se postupně opravy budou provádět. Součástí projektu je i oprava zastávek Jugoslávská. V obou směrech budou bezbariérové a opatřené informačními panely.

Tramvaj na lince 5 ulicí neprojede od 2. března do konce června, bude odkloněna do smyčky Zemědělská. „Náhradní dopravu zajistí autobusová linka 46, kterou povedeme z Provazníkovy souběžnou ulicí Jugoslávskou až do uzlu Jugoslávská. Zde je možný přestup na tramvajové linky 3, 5, 9, 11,“ doplnil dopravní ředitel DPMB Jan Seitl. Pro auta bude ulice uzavřena vždy v úseku, na kterém se bude zrovna pracovat.

etapa 1

úseky Provazníkova – Venhudova a Jugoslávská – Sýpka

2. 3. – 12. 4. 2020

etapa 2

úseky Sýpka – Těsnohlídkova a Trávníky – Venhudova

13. 4. – 24. 5. 2020

etapa 3

úsek Trávníky – Těsnohlídkova 

25. 5. – 30. 6. 2020

 

Oprava Merhautovy ulice v Brně. Pramen: DPMB

Oprava Merhautovy ulice v Brně. Pramen: DPMB

Tagy DPMB Merhautova ulice
13 komentářů