Opavský dopravní podnik kvůli chřipce omezuje provoz na některých linkách

Nové trolejbusy Škoda 32 Tr pro Městský dopravní podnik Opava (MDPO). Foto: Opava.czNové trolejbusy Škoda 32 Tr pro Městský dopravní podnik Opava (MDPO). Foto: Opava.cz

Opavský dopravní podnik má podle svého ředitele plný stav řidičů, bojuje s vysokou nemocností. Nejde o covid-19.

Opavský dopravní podnik omezuje provoz na některých linkách. Důvodem je vysoká nemocnost mezi řidiči, kteří jsou ve velké míře v pracovní neschopnosti s chřipkou či jiným podobným onemocněním. Nejde ale o ohnisko šíření onemocnění covid-19. ČTK to dnes řekl mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný.

„Z důvodu velkého počtu nemocných řidičů MHD musí Městský dopravní podnik Opava přistoupit ke krátkodobému omezení provozu. Ve dnech od 18. až do 29. října proto nebudou vypravovány linky číslo 202, 204 a 210,“ uvedl.

Ředitel městské společnosti Pavel Gebauer ČTK řekl, že momentálně chybí podniku 20 řidičů ze 100. „Jde o dlouhodobé nemoci, chřipky a jiná respirační omezení. S covidem se neléčí momentálně nikdo. Takový problém s nemocností jsme ještě nikdy neměli, ani v době vrcholící epidemie koronaviru,“ dodal ředitel.

Společnost zrušila tři linky obsluhující městské části Kylešovice a Kateřinky. Jejich obyvatelé využívající MHD ale nebudou odříznuti od okolního světa. „Jde o linky vložené mezi další spoje. Dopravní obsluha těchto lokalit bude dál zajištěna. Jen ubude několik spojů. Prostě někde musíme ušetřit čtyři až pět řidičů,“ doplnil Gebauer.

Podle něj se firma s obecným nedostatkem řidičů, jako jiné společnosti, nepotýká. „Momentálně máme plný stav. V tomto ohledu u nás problém nemáme,“ řekl.

Opavský dopravní podnik provozuje 15 autobusových a 11 trolejbusových linek v celkové délce přes 210 kilometrů. Na trasách 34 autobusů a 33 trolejbusů obhospodařuje 225 zastávek. Ročně spoje najedou bezmála 1,9 milionu kilometrů a za běžných okolností přepraví kolem devíti milionů cestujících.

ČTK

Tagy MDPO Městský dopravní podnik Opava nedostatek řidičů Opava
6 komentářů