Opava znovu shání nové trolejbusy, předchozí soutěž zrušil antimonopolní úřad

Rozlučková akce s trolejbusy Škoda 14Tr v Opavě. Foto: Viktor Karvanszki / www.nejenostravskevikendy.czRozlučková akce s trolejbusy Škoda 14Tr v Opavě. Foto: Viktor Karvanszki / www.nejenostravskevikendy.cz

Městský dopravní podnik Opava už nepožaduje diskriminační termín dodání trolejbusů.

Městský dopravní podnik Opava (MDPO) vypsal novou soutěž na pořízení tří trolejbusů. Předchozí zadávací řízení musel zrušit kvůli diskriminačním podmínkám.

Nová soutěž je vypsaná na profilu zadavatele. Odhadovaná cena za dodávku tří klasických dvanáctimetrových trolejbusů je 34 milionů korun. Ze zadávací dokumentace zmizela především problematická pasáž týkající se termínu dodání vozidel. Nově MDPO požaduje 14 měsíců od podpisu smlouvy. V předchozí soutěži měla pevný termín dodání 30. září letošního roku bez ohledu na termín uzavření smlouvy. Nové trolejbusy mají být klimatizované a nízkopodlažní. MDPO počítá s využitím evropské dotace na nákup.

Předchozí zakázku vyhrála Škoda Electric, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže tendr zrušil. Důvodem zrušení byly právě termíny dodání.

Trh s novými trolejbusy prošel v posledním roce zásadní proměnou: do soutěží se samostatně začal hlásit SOR Libchavy namísto spolupráce se Škodou Electric, do soutěží výrazně zasáhl také Cegelec. ÚOHS loni zrušil soutěž na dodávku trolejbusů do Ústí nad Labem, rovněž kvůli diskriminačním podmínkám.

Tagy MDPO Městský dopravní podnik Opava
1 komentář