OneTicketů se prodaly dva miliony, z toho síťových 105

Vlaky ČD a GW Trainu na nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVlaky ČD a GW Trainu na nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Největší zájem o univerzální železniční jízdenky (bez ohledu na dopravce) je ve východních Čechách.

Státní podnik Cendis prodal tento týden dvoumiliontou jednotnou železniční jízdenku zvanou OneTicket. Potvrdily se přitom dřívější statistiky, že největší zájem o tyto doklady je ve východních Čechách. Jubilejní jízdenka byla prodána v Hradci Králové pro relaci Hradec Králové – Smiřice, a to pro dítě od 6 do 15 let.

Prodej jednotných železničních jízdenek byl spuštěn do ostrého provozu 13. prosince 2020. „Od tohoto data do letošního 5. května se prodalo nejvíce jízdenek na trase Pardubice – Hradec Králové. Bylo jich celkem 20 229. Druhá nejoblíbenější trasa je Jaroměř – Hradec Králové, na kterou se prodalo celkem 14 571 jízdenek OneTicket,“ sdělil šéf Cendisu Jan Paroubek. Relace kolem Hradce Králové (do Pardubic a Jaroměře) jsou zároveň nejoblíbenější při nákupu traťových jízdních dokladů. Na trati 031 jezdí od předloňska vedle Českých drah i Arriva.

O poznání nižší zájem je u veřejnosti o roční síťové jízdenky, které vyjdou bezmála na 25 tisíc korun. Zatím se jich prodalo 105. Dynamika prodeje ale roste, za první rok provozu se jich prodalo 50.

Jízdenka OneTicket není vázána na konkrétní spoj a dopravce, její nevýhodou je ale vyšší cena. OneTicket je dostupná jako jednorázová jízdenka, jako traťová jízdenka pro pravidelné dojíždění i jako síťová pro neomezené cestování po určitou dobu.

Tagy Cendis OneTicket
48 komentářů