Lávka přes I/35 šla k zemi. Omezení na výjezdu z Olomouce však potrvají až do konce srpna

Po demolici mostu přes I/35 v Olomouci město postaví nový. Zdroj: Olomouc.euPo demolici mostu přes I/35 v Olomouci město postaví nový. Zdroj: Olomouc.eu

Stavba nového mostu přinese u frekventovaného kruhového objezdu další omezení.

Po demolici téměř 50 let starého mostku, o které jsme psali již dříve, budou stavební práce v Olomouci pokračovat ve třech etapách do konce srpna příštího roku. Rozebrání mostu se povedlo načasovat do termínu uzavírky průtahu.

„Veřejnou zakázku se nám naštěstí podařilo vysoutěžit tak, abychom stihli využít aktuálně platné uzavírky kvůli rekonstrukci průtahu, kterou dělá ŘSD,“ řekl investiční náměstek primátora města Olomouce Miloslav Tichý.

Most překlenuje silnici I/35 před kruhovým objezdem u Globusu a spojuje čtvrti Neředín a Řepčín na severozápadním okraji města. Celou stavbu bude provázet omezení provozu na silnici I/35 na výjezdu z Olomouce, vozovka bude zúžená na dva jízdní pruhy.

Olomouc opraví lávku pro pěší spojující okrajové části města. Využije k tomu uzavírky průtahu

V období od 5. do 30. listopadu půjde o uzavírku vnějších jízdních pruhů silnice. Od 1. prosince do konce února budou uzavřeny vnější zpevněné krajnice jízdního pásu. V poslední etapě od března do konce srpna příštího roku se budou uzavírat střídavě vnější nebo vnitřní jízdní pruhy. Všechna omezení se týkají levé i pravé strany silnice.

S nejnižší nabídkovou cenou (17 896 443,62 Kč bez DPH) vyhrál soutěž na lávku Strabag. Cena zahrnuje demolici i stavbu nové lávky. Původní odhady podle magistrátu počítaly s částkou 34 890 440 korun.

„Po soutěži jsme se dostali na výrazně nižší částku oproti předpokládané ceně podle projektu, a to o celých 12 milionů korun,“ dodal Tichý. Na lávku město požádalo o dotaci SFDI, doufá přitom v pokrytí celé částky dotací. Výsledky dotačního řízení by měly být známy koncem roku.

Tagy demolice mostu I/35 lávka lávka pro pěší a cyklisty most Olomouc rekonstrukce
2 komentáře