Ojetiny na konci roku zlevnily kvůli formálnímu zestárnutí

Autobazar. Foto: AAA AutoAutobazar. Foto: AAA Auto

Přelom roku je pravidelně obdobím, kdy v autobazarech nečekaně ze dne na den zlevní ceny ojetých vozů. Důvodem je na

Přelom roku je pravidelně obdobím, kdy v autobazarech nečekaně ze dne na den zlevní ceny ojetých vozů. Důvodem je na první pohled „zestárnutí“ s příchodem nového roku.

Největší síť autobazarů v zemi AAA AUTO zahájila novoroční výprodejovou akci se snížením cen až o 80 000 Kč ještě před koncem roku. Podle generální ředitelky Kateřiny Topolové se zestárnutí o rok projevuje na ceně, která výrazně klesá. Jde často jen o formální zestárnutí: například auto vyrobené v prosinci roku 2016 může je stále v podstatě dvouleté, na trhu ojetin je ale považované už za tříleté.

Zahájení novoročních slev ihned po vánočních svátcích se nám osvědčuje již několik posledních let. Nejen že tím tak trochu předbíháme prodejce nových vozů, kteří většinou ceny loňských modelů snižují až po prvním lednu, ale zároveň tak vycházíme vstříc zákazníkům, kteří si automobil na konci roku pořizují například kvůli odpočtu DPH,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka skupiny AURES Holdings, kam patří mimo jiné značky AAA AUTO nebo Mototechna.

Podle ní se ekonomická situace zákazníků posledních několik let zlepšuje. Letos skupina očekává nejlepší prodejní výsledky v novodobé historii. „S koncem roku se ještě výrazněji zvyšuje poptávka po automobilech ve stáří jednoho roku až dvou let a s nájezdem do padesáti tisíc kilometrů. Velký vliv má také dostupnější financování nákupu vozu na splátky i díky stále ještě nízkým úrokovým sazbám,“ uzavřela Topolová

Tagy AAA Auto trh ojetých vozidel 2018
6 komentářů