Odstavený Boeing 767 odletěl z Prahy s vyměněným motorem, zítra se vrátí s pravidelnou linkou

Výměna motoru Boeingu 767-300ER společnosti Delta Air Lines v Praze. Foto: Zdopravy.czVýměna motoru Boeingu 767-300ER společnosti Delta Air Lines v Praze. Foto: Zdopravy.cz

Technici museli v Praze vyměnit pravý motor.

Letecká společnost Delta Air Lines dokončila opravu letadla Boeing 767-300ER, které se kvůli závadě pravého motoru muselo v pátek vrátit krátce po startu letu do New Yorku do Prahy. V 8:43 odlétl letoun bez cestujících do New Yorku.

Průběh letu je možné sledovat na Flightradar24.com. Během vynuceného stání letadla registrace N175DN v Praze došlo k výměně motoru, který do Prahy přepravil z Atlanty Boeing 747-400F společnosti National Airlines. V Praze se náhradní motor Pratt & Whitney PW4000 objevil v neděli dopoledne.

Letoun starý 33 let by se v Praze měl objevit znovu už ve středu. Po příletu do New Yorku má aktuálně Delta plánován večerní odlet linky DL78 do Prahy.

Do Prahy dorazil náhradní motor pro Boeing 767, který musel v pátek nouzově přistát

K nouzovému přistání došlo v pátek odpoledne. Z motoru začal krátce po startu vycházet hustý černý kouř. Z komunikace mezi piloty a řízením letového provozu je patrné, že šlo právě o problémy s motorem. Provoz na letišti byl asi na třicet minut zastaven. Některá letadla vyčkávala na start a přistání, lety z Mnichova, Dubaje a Reykjavíku byly odkloněny do Drážďan.

Boeing 767 společnosti Delta po opravě motoru před odletem z Prahy. Foto: Zdopravy.czVýměna motoru Boeingu 767-300ER společnosti Delta Air Lines v Praze. Foto: Zdopravy.czVýměna motoru Boeingu 767-300ER společnosti Delta Air Lines v Praze. Foto: Zdopravy.czVýměna motoru Boeingu 767-300ER společnosti Delta Air Lines v Praze. Foto: Zdopravy.czPrvní přílet na obnovené lince americké společnosti  Delta Air Lines z newyorského letiště JFK do Prahy.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýA220 v barvách Delta Air Lines. Foto: Airbus
Tagy Boeing 767-300ER Delta Air Lines
45 komentářů