Odpočívku Mikulášov na D1 rozšíří firmy Colas a OHLA za 200 milionů

Odpočívka Mikulášov na D1. Pramen: ŘSDOdpočívka Mikulášov na D1. Pramen: ŘSD

Předpokládaná hodnota zakázky byla 180 milionů korun.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybralo stavební firmy pro rozšíření odpočívky Mikulášov, která leží na D1 zhruba na půl cesty mezi Prahou a Brnem (km 95). Zakázku získalo sdružení firem Colas CZ a OHLA ŽS s cenou 198 milionů korun. Předpokládaná hodnota zakázky byla 180 milionů korun.

„Na stavbu je vydáno stavební povolení v právní moci a vykoupeny všechny potřebné pozemky. Realizací akce vzniknou další nová stání pro nákladní automobily,“ uvedl na síti X šéf ŘSD Radek Mátl.

Plán počítá s navýšením kapacity pro kamiony z 15 na 20 míst ve směru na Brno a z osmi na 28 míst pro kamiony ve směru na Prahu. Na obou stranách dálnice přibudou i místa pro osobní auta a autobusy. Plocha oboustranné odpočívky se rozšíří zhruba o jeden hektar.

„V rámci rozšíření bude doplněn mo­biliář včetně zastřešených posezení. Pro rodiny s dětmi bude na pravé odpočívce (ve směru na Brno) v docház­kové vzdálenosti od čerpací stanice a restaurace zří­zeno dětské hřiště,“ sdělil už dříve mluvčí ŘSD Jiří Veselý.

Odpočívka bude na obou stranách dálnice osázena stromy, po celém obvodu oplocena, prostor bude vybaven novým veřejným LED osvětlením a kamerovým systémem. Stavba by měla skončit příští rok.

Tagy D1 odpočívka Mikulášov ŘSD
25 komentářů