Odlety na dovolenou z Budějovic. Letiště zaplatí Čedoku 4 miliony za reklamu

Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: IDVIDEO - Iveta DráždilováJihočeské letiště České Budějovice. Autor: IDVIDEO - Iveta Dráždilová

Klienti Čedoku budou mít od srpna možnost létat z Českých Budějovic na Rhodos a Krétu a do Antalye.

Jihočeské letiště České Budějovice, odkud mají v srpnu na objednávku Čedoku odstartovat první charterové lety s rekreanty, uzavřelo s uvedenou cestovní kanceláří smlouvu „o reklamě a propagaci“. Hodnota smlouvy je 3,94 milionu korun.

Čedok má na základě smlouvy propagovat odlety z Českých Budějovic a také podpořit příjezdy turistů do Jihočeského kraje. Reklama bude mít formu například bannerů na stránkách a sociálních sítích Čedoku, poběží i na pobočkách.

Klienti Čedoku budou mít od srpna možnost létat z Českých Budějovic na Rhodos a Krétu a do Antalye. Do všech tří destinací budou létat stroje Boeing 737 společnosti Smartwings pro 189 cestujících v ekonomické třídě.

Na tureckou riviéru první klienti zamíří na inauguračním letu ve středu 2. srpna, na řecký Rhodos v pondělí 7. srpna, spojení do Heraklionu na řecké Krétě odstartuje v neděli 13. srpna. Čedok už přitom přesunul časy některých odletů z dopoledne na noc.

Letiště v Plané na jižním okraji Českých Budějovic prošlo v uplynulých deseti letech velkou modernizací, která se završila v letech 2017 až 2019 výstavbou nového terminálu. Jihočeský kraj jako jediný akcionář jej musí dotovat, letos částka určená letišti činí 77,4 milionu.

Čedok je první a zatím jedinou cestovní kanceláří, která se pokouší jihočeské letiště rozlétat chartery s rekreanty.

Podobně jako Jihočeský kraj podporuje odlety z Karlových Varů Karlovarský kraj. Letos na ně má přispět třemi miliony korun.

Tagy Čedok Jihočeské letiště České Budějovice Jihočeský kraj
48 komentářů