pruvodce

Odběr krve v nemocnici potvrdil přítomnost alkoholu u strojvedoucího ČD

Srážka vlaků na Balabence. Foto: HZS SŽSrážka vlaků na Balabence. Foto: HZS SŽ

České dráhy už dříve uvedly, že pokud se u strojvedoucího laboratorně potvrdí přítomnost alkoholu, s dotyčným se rozloučí.

Odběr krve v nemocnici potvrdil přítomnost alkoholu u strojvedoucího Českých drah, do jehož elektrické jednotky ve středu na pražské Balabence narazil motorák společnosti KŽC Doprava. Uvedla to dnes policie.

Rozbor tak potvrdil výsledek dechové zkoušky, kterou provedli policisté přímo na místě nehody. Z dechu strojvedoucímu naměřili 1,9 promile alkoholu.

Už ve čtvrtek vyšetřující kriminalisté rozšířili právní kvalifikaci případu o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. „Úkony trestního řízení s ním mohly být provedeny až po několika hodinách, když jich byl vzhledem ke svému stavu schopen,“ uvedli policisté ke stavu vyšetřovaného.

Nehodu přitom paradoxně nejspíš zavinil strojvedoucí motoráku, který byl v zácviku. Nedovoleně projel vjezdové návěstidlo a zezadu narazil do jednotky ČD CityElefant.

České dráhy už dříve uvedly, že pokud se u strojvedoucího laboratorně potvrdí přítomnost alkoholu, s dotyčným se rozloučí.

Tagy České dráhy KŽC Doprava nehoda na Balabence nehody na železnici
187 komentářů