Obrazem: Z Mnichovic do celého světa. Podchod ve stanici prošel netradiční úpravou od sprejera Chemis

Výzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry Peckové

Náklady na úpravu podchodu hradila Správa železnic.

Podchod na zastávce v Mnichovicích se dočkal netradiční výzdoby. Město Mnichovice ve spolupráci se Správou železnic přizvalo k jeho výzdobě streetartového umělce Chemise.

Namísto klasické betonové šedi tak nově cestující prochází kolem obrazů vzniklých ze sprejových barev autora kazašského původu, který dlouhodobě žije v Česku. Konečný výsledek představila starostka Mnichovic a hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN) na svém twitterovém účtu.

Chemis na stěny namaloval lidi na různých kontinentech a v různých situacích. Cestou k vlaku tak cestující uvidí například turistku v Adršpachu, ale i například obrazy z Izraele, Japonska, USA či Mexika

Náklady na úpravu podle městského zpravodaje plně hradila Správa železnic. „Místo špinavého a počáraného podchodu teď máme možnost vidět, co znamená cesta na vlak na různých kontinentech, u různých národů, u lidí různých vyznání,“ uvedla Pecková.

Chemis tvoří svá streetartová díla po celé světe, stal se prvním Čechem, který byl pozvána namalovat na stěnu na New York Hall of Fame. Specializuje se na techniku 3D a fotorealismu.

Mnichovice v roce 2012 získaly titul Pohádkové nádraží, tehdy za úpravu staniční budovy i její výzdobu na motivy pohádky Josefa Lady o Mikešovi.

Výzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry PeckovéVýzdoba podchodu v Mnichovicích. Foto: Twitter Petry Peckové
Tagy Mnichovice Správa železnic street art
140 komentářů