Obrazem: V Brně vyjel první Drak s netradičním šupinatým polepem

Tramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMB

Dopravní podnik města Brna (DPMB) zahájil zkušební jízdy s novou tramvají EVO2, kterou si sám montuje ve svých dílnách. Nová

Dopravní podnik města Brna (DPMB) zahájil zkušební jízdy s novou tramvají EVO2, kterou si sám montuje ve svých dílnách. Nová tramvaj, která v hlasování veřejnosti získala přezdívku Drak, vyjela v netradičním šupinatém polepu, která má draka připomínat.

První dvě nové tramvaje najednou zhruba 200 – 300 kilometrů bez cestujících, po vydání průkazu způsobilosti DPMP tramvaje představí veřejnosti 26. března.

„Během zkušebních jízd se budou naši technici zaměřovat na správnou funkci všech systémů, ladění softwaru a nastavení jízdních parametrů. Souběžně budeme čekat na vydání průkazu způsobilosti Drážním úřadem,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Do ulic vyjela zatím první tramvaj, druhá má být hotová během dvou týdnů.

První Drak má ev. č. 1822 a lidé jeho aktuální polohu mohou sledovat v aplikaci DPMB info. Dopravní podnik zároveň spouští fotosoutěž Ulov Draka!, ze které vzejdou snímky pro nový kalendář na rok 2021. Ten bude složený výhradně z fotek nových tramvají zachycených ve městě. Lidé své úlovky mohou posílat do 31. srpna 2020 na e-mailovou adresu drak@dpmb.cz. Na sociálních sítích fotky ponesou označení hashtagem #ulovdraka. Vítězné snímky vybere vedení podniku spolu s autorem letošního kalendáře, známým fotografem Rostislavem Košťálem.

Tramvaje EVO2 dodává Aliace TW Team, stejný typ mají už v Liberci, Plzni a Mostě. V Brně si je koupily jako stavebnice, do konečné podoby je montují v dopravním podniku. Celkem jich DPMB má objednáno až 41 kusů za 1,4 miliardy korun.

Tramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMB
Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB Drak EVO2 Top
33 komentářů