Obrazem: SAS mění podobu svých letadel, přichází s novým odstínem šedi

Nová podoba letadel SAS. Foto: SASNová podoba letadel SAS. Foto: SAS

Skandinávská letecká společnost SAS představila novou podobu svých letadel. Jako první ji uvidí cestující již v příštích dnech na novém

Skandinávská letecká společnost SAS představila novou podobu svých letadel. Jako první ji uvidí cestující již v příštích dnech na novém Airbusu A350-900, první stroj je těsně před dodáním. Aerolinka mění livery po 21 letech.

Nový design má podle aerolinky více zvýraznit zaměření na budoucnost s ohledem na pořízení nových letadel. Firma je před velkou obměnou své flotily, kupuje nové A350 a A320neo. Firma zůstala u své tradiční modré barvy, která dosud byla pouze na směrovce, nově bude i na zadní části trupu. Z motorů zmizela tradiční červená barva. Logo SAS je nově stříbrné, nahradí nápis Scandinavian. Ten bude nově na spodní části trupu, podobně jako to mají například Emirates. Šedá barva na trupu bude mít nový odstín, podle aerolinky je „svěžejší“.

Nový vzhled dostanou postupně všechna letadla do roku 2024 podle toho, jak budou procházet naplánovanou údržbou. Firma tvrdí, že díky použití nových laků od společnosti AkzoNobel bude potřeba méně vrstev a letadlo tak bude lehčí.

SAS má postupně přebrat 8 Airbusů A350, 80 A320 neo, 3 A321LR a 5 A330neo.

Nová podoba letadel SAS. Foto: SASNová podoba letadel SAS. Foto: SASNová podoba letadel SAS. Foto: SASNová podoba letadel SAS. Foto: SASNová podoba letadel SAS. Foto: SASNová podoba letadel SAS. Foto: SASNová podoba letadel SAS. Foto: SASSoučasná podoba letadel SAS (A320neo). Foto: SAS
Tagy SAS Scandinavian Air System Top
5 komentářů