Obrazem: Povodně v Německu napáchaly obří škody na železnici, provoz je na řadě tratí zastaven

Povodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AGPovodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AG

Některé tratě zůstávají nadále pod vodou, mimo provoz jsou vlaky Kolín nad Rýnem - Brusel. Zastavila se i lodní doprava.

Velké povodně na západě Německa výrazně ovlivnily provoz na železnici. Řada tratí v Severním Porýní – Vestfálsku a Porýní – Falcku je zcela mimo provoz kvůli zatopení. Pod vodou skončily i některé vlaky.

Podle Deutsche Bahn je řada úseků stále pod vodou, není tedy ani jasné, za jak dlouho bude provoz obnoven. Není možné totiž zjistit, jak velké poškození je u železničního svršku. Komplikace jsou například na trati Kolín nad Rýnem – Düsseldorf – Essen – Dortmund, řada vlaků musí jezdit odklonem.

Zcela mimo provoz je úsek z Kolína nad Rýnem do Wuppertalu a Dortmundu, mimo provoz je také spojení podél Rýna z Kolína do Koblenz přes Bonn. Přerušena je mezinárodní doprava, nejezdí vlaky mezi Kolínem a Bruselem. Dopravce cestujícím doporučil odložit své cesty, jízdenky na období do 16. července umožňuje bezplatně zrušit.

Povodně postihly také některá železniční muzea, například Bergische Museumbahnen ve Wuppertalu.

Povodně v Německu nepřežilo podle posledních údajů 58 lidí, v Belgii 9. Kromě poničených tratí a některých silnic stojí také lodní doprava na Rýnu.

Povodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AGZatopené muzeum Bergbahnen Museum ve Wuppertalu. Povodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AGPovodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AGPovodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AGPovodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AGPovodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AGPovodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AGPovodně v Severním Porýní - Vestfálsku. Foto: DB AG
Tagy Německo povodně
37 komentářů