Obrazem: Plzeňské depo se připravuje na provoz dalších RegioPanterů, hala je téměř hotová

RegioPantery v barvách Plzeňského kraje. Pramen: České dráhyRegioPantery v barvách Plzeňského kraje. Pramen: České dráhy

Jedenáct elektrických jednotek rozšíří plzeňskou flotilu panterů na celkem 24, vyjedou v neděli.

V těchto dnech proběhlo v Plzni předání nových jednotek RegioPanter řady 650.2 určených pro linku P2 Klatovy – Plzeň – Rokycany – Beroun. České dráhy provozní soubor získaly v soutěži Plzeňského kraje a následně pro něj u Škody Transportation objednaly nové jednotky.

Jedenáct jednotek rozšíří plzeňskou flotilu panterů na celkem 24. Jejich oficiální představení je naplánované na pátek 17. prosince, v každodenním provozu se s nimi ale cestující setkají už od nedělní změny jízdního řádu 12. prosince. Oznámily to dnes České dráhy.

Linka P2 je sice oficiálně vedena jako úsek Klatovy – Plzeň – Beroun, ve skutečnosti ale většina osobních vlaků bude pendlovat jen mezi Berounem a Plzní, případně mezi Berounem a Přešticemi. Klatovy musejí vystačit s rychlíky. Detaily jsou v jízdním řádu pro trať 170.

Nové RegioPantery pro Plzeňský kraj. Pramen: České dráhyNová opravárenská hala ČD v Plzni. Pramen: České dráhyNová opravárenská hala ČD v Plzni. Pramen: České dráhyNová opravárenská hala ČD v Plzni. Pramen: České dráhyNové RegioPantery pro Plzeňský kraj. Pramen: České dráhyNové RegioPantery pro Plzeňský kraj. Pramen: České dráhyNové RegioPantery pro Plzeňský kraj. Pramen: České dráhyNové RegioPantery pro Plzeňský kraj. Pramen: České dráhyNové RegioPantery pro Plzeňský kraj. Pramen: České dráhyRegioPantery v barvách Plzeňského kraje. Pramen: České dráhy

Zároveň v Plzni vrcholí práce na nejnovější hale údržby Českých drah, která je projektovaná pro údržbu ucelených jednotek. Náklady činí 200 milionů korun. „Nová hala bude disponovat čtyřmi kolejemi o délce 100 metrů a dílnou pro opravu komponentů. Uvnitř bude portálový jeřáb o nosnosti 5 tun nebo montážní lávky pro bezpečný přístup k zařízení umístěnému na střechách vozidel. Udržovat zde budeme především RegioPantery a RegioSharky, ale užívat ji budeme také při údržbě dalších vozidel deponovaných v Plzni a na západě Čech,“ řekl Michal Kraus, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro servis.

V současné době je hotovo zhruba 95 procent prací na hale a jejím vybavení. Dokončení celé stavby a předání do provozu očekávají dráhy v únoru příštího roku. Podobné haly se připravují například i v Chebu, Českých Budějovicích, Havlíčkově Brodě nebo Olomouci.

Tagy České dráhy linka P2 Klatovy - Plzeň - Beroun opravárenská hala Plzeňský kraj RegioPanter
25 komentářů