Obrazem: Patrové soupravy push-pull pro Ostravu už mají sedačky

Výroba soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhyVýroba soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhy

České dráhy soupravy objednaly pro trať z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm

V ostravské továrně Škoda Vagonka v pátek proběhl kontrolní den k výrobě nových push-pull souprav pro Moravskoslezský kraj. České dráhy při té příležitosti poskytly deníku Zdopravy.cz několik aktuálních fotografií.

Série pěti dvoupodlažních vlaků je před dokončením, podle vyjádření Českých drah z loňského listopadu by první měl vyjet na jaře. Aktuální termín dráhy neuvedly. Výroba má zpoždění, první vlak měl podle původních plánů začít jezdit už loni.

Jde o třívozové soupravy, které budou mimo jiné vybaveny klimatizací, Wi-Fi, zásuvkami, držáky na lyže a bezbariérovým vstupem. Všechny by měly být dodány letos a zahájit zkušební provoz. Sestavu tří vozů (včetně jednoho řídícího) v provozu doplní lokomotiva řady 750.7 (brejlovec).

České dráhy soupravy objednaly pro trať z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm, zakázka má hodnotu jedné miliardy korun. Kapacita soupravy bude 356 míst k sezení. Do budoucna se počítá s elektrifikací tratě a využitím elektrických lokomotiv. Push-pully pro Moravskoslezský kraj vycházejí z koncepce vlaků, které Škoda vyrobila pro Deutsche Bahn.

Výroba soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhyVýroba soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhyVýroba soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhyInteriér soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhySouprava push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhyŘídící vůz soupravy push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhySouprava push-pull pro Mor.slez. kraj. Pramen: České dráhyPrvní dvě lokomotivy řady 750.7 (brejlovec), uzpůsobené k provozu s push-pull soupravami. Pramen: České dráhyVýroba netrakčních souprav typu push-pull pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhy
Tagy České dráhy Moravskoslezský kraj push-pull soupravy Škoda Vagonka Top
266 komentářů