Obrazem: Parní lokomotivu po srážce s kamionem na přejezdu čeká oprava, už je v depu

Přeprava parní lokomotivy po srážce s nákladním autem. Foto: Poškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPřeprava parní lokomotivy po srážce s nákladním autem. Foto: Poškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: Weisseritztalbahn

Po úzkokolejce jezdí zatím vlaky s dieselovou lokomotivou.

Provoz na úzkorozchodné trati Weisseritztalbahn v Sasku byl dnes po pondělní nehodě na železničním přejezdu v Dippoldiswalde obnoven. Místo parní lokomotivy jezdí ale zatím jen vlaky tažené dieselovou lokomotivou.

Provozovatel trati obnovení provozu oznámil na svých stránkách. Při nehodě bylo pět lidí lehce zraněno. Poškození lokomotivy nakonec není tak zásadní a její majitel počítá s tím, že se opět vrátí do provozu.

V Sasku se srazil parní vlak s kamionem na přejezdu, pět zraněných

Lokomotiva byla již převezena do depa LWO společnosti Sächsische Dampfeisenbahngesellschaft v Kurort Oberwiesenthal těsně u českých hranic. Jak dlouho oprava potrvá, není zatím jasné. Majitel ale na svém facebookovém profilu uvedl, že co se týče složitosti oprav, je optimistou.

Poškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPoškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPoškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPoškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPoškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPoškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPoškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPoškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPřeprava parní lokomotivy po srážce s nákladním autem. Foto: Poškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPřeprava parní lokomotivy po srážce s nákladním autem. Foto: Poškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPřeprava parní lokomotivy po srážce s nákladním autem. Foto: Poškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPřeprava parní lokomotivy po srážce s nákladním autem. Foto: Poškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: WeisseritztalbahnPřeprava parní lokomotivy po srážce s nákladním autem. Foto: Poškozená parní lokomotiva po srážce na přejezdu s nákladním autem. Foto: Weisseritztalbahn

Trať je jednou ze saských úzkokolejek, kde jsou parní lokomotivy v běžném provozu. Lokomotivu řady 99 po trati s rozchodem 750 mm provozuje Sächsische Dampfeisenbahngesellschaft. Trať na 26 kilometrech spojuje nádraží Freital-Hainsberg na okraji Drážďan s Kurort Kipsdorf. Trať byla v roce 2002 výrazně poškozena při povodních, oprava trvala až do roku 2017.

Tagy Weisseritztalbahn
1 komentář