Obrazem: Násypy, zářezy, most. V krajině se rýsuje budoucí obchvat Olbramovic

Stavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSDStavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSD

Průjezd Olbramovicemi na přetíženém tahu na jih patří k největším „dopravním závadám“ ve středních Čechách.

Ve středočeské krajině u Olbramovic se necelý půlrok od zahájení výstavby rýsují první objekty přeložky silnice I/3, která má ulevit zmíněné obci od tranzitní dopravy. „Výstavba obchvatu Olbramovic probíhá zatím podle plánu. Pracuje se na objektech pozemních komunikacích, mostech i vodohospodářských objektech,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Zřetelné jsou už budované zářezy i násypy budoucí komunikace, staví se trativodní potrubí. „Pokračujeme v dosypávání prvního násypu ve směru od Benešova, v srpnu se nám podařilo v tomto úseku již dobetonovat rámový most,“ doplnil Buček. Po dokončení jeho odvodnění a izolace bude most zasypán, čímž dojde k propojení celého násypu. V průběhu září byl založen i rámový most zhruba v polovině obchvatu.

Průjezd Olbramovicemi na přetíženém tahu na jih patří k největším „dopravním závadám“ ve středních Čechách. Pro obyvatele obce i řidiče tak s dubnovým zahájením stavby skončila dlouhá léta marného čekání, původně se mělo stavět už na přelomu 80. a 90. let.

Nová přeložka bude dlouhá 3,4 kilometru, napojí se na již hotové úseky kolem Tomic a Votic. Buduje ji společnost M-Silnice, která v tendru přišla s nejnižší cenou 320,94 milionu korun. To je o 33 procent méně než cena předpokládaná (478,5 mil.). Hotovo má být v roce 2023.

Stavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSDStavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSDStavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSDStavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSDStavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSDStavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSDStavba obchvatu Olbramovic na I/3, září 2021. Pramen: ŘSD
Tagy I/3 obchvat Olbramovic ŘSD
25 komentářů