Obrazem: Mimořádný vlak z Javorníka ve Slezsku pokřtil místní dráhu do Hevlína

Netradičně uspořádaný interiér vozu Balm. Pramen: Gepard Express/Albert FikáčekNetradičně uspořádaný interiér vozu Balm. Pramen: Gepard Express/Albert Fikáček

Soupravu tvořil unikátní saunový vůz (předělaný hytlák), Balm a lehátkový vůz.

Česká železnice zažila v sobotu 17. dubna premiérovou jízdu vlaku po místní dráze. Postaral se o to podnikatel a dobrodruh Albert Fikáček se svou firmou Gepard Express, jejíž nezvyklá souprava dojela po obecní lokálce do Hevlína na Znojemsku.

Vlak v čele s lokomotivou řady 730, kterou zapůjčila Moravská železniční, dorazil do Hevlína po dlouhé jízdě. Na cestu se vydal z Javorníka ve Slezsku od polských hranic. Soupravu tvořil unikátní saunový vůz (předělaný hytlák), Balm a lehátkový vůz.

Obecní dráha Hrušovany nad Jevišovkou – Hevlín byla nově zařazena do kategorie místní dráha loni v listopadu, jejím provozovatelem je společnost Railway Capital. „Jsme z této tratě nadšení. Chtěli jsme si ji před sezonou vyzkoušet, protože sem chceme v létě příležitostně vypravovat vlaky,“ uvedl Fikáček, který je známý jako organizátor řady kulturních aktivit spojených se železnicí. Pořádá mimo jiné hudebně-cestovatelský festival ve vlaku ŽiWELL Express. „Naše představa dokonalého víkendu je dojet po staré trati na louku, s příjemnými lidmi si dát pivo, poslechnout si o jejich cestách a při kytaře usínat pod hvězdnou oblohou,“ píše se na stránkách projektu.

Hytlák předělaný na saunu. Pramen: Gepard Express/Albert FikáčekMimořádný vlak Javorník ve Slezsku - Hevlín. Pramen: Gepard Express/Albert FikáčekMimořádný vlak Javorník ve Slezsku - Hevlín. Pramen: Gepard Express/Albert FikáčekNetradičně uspořádaný interiér vozu Balm. Pramen: Gepard Express/Albert FikáčekNádraží Hevlín.
Pramen: www.hevlin.czSaunový vůz. Pramen: Gepard Express/Albert FikáčekMimořádný vlak Javorník ve Slezsku - Hevlín, pohled z lokomotivy řady 730. Pramen: Gepard Express/Albert FikáčekCestující saunového vozu využili ke zchlazení sníh v Jeseníkách. Pramen: Gepard Express/Albert FikáčekMimořádný vlak Javorník ve Slezsku - Hevlín. Pramen: Gepard Express/Albert Fikáček
Tagy Gepard Express místní dráha Railway Capital trať Hrušovany nad Jevišovkou - Hevlín
65 komentářů