Obrazem: Městský podchod pod brněnským nádražím má projít modernizací

Vylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města BrnaVylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města Brna

Město přitom vedlo dlouholeté soudní spory o vlastnictví podchodu.

Kancelář architekta města Brna (KAM) zveřejnila vizualizace budoucí podoby zašlého podchodu pod hlavním nádražím. Podchod, který město definitivně získalo do majetku zhruba před rokem, se má změnit v obchodní pasáž s výtahy na nástupiště.

„Podchod pod nádražím potřebuje proměnu a naším úkolem je navrhnout změny, které nejsou závislé na opravách přednádraží,“ uvedla kancelář architekta. Podle jejího prohlášení na facebooku je především nutné do podchodu přinést světlo, propojit podchod s nástupišti výtahy a přidat informace o odjezdech vlaků.

„Začátek rekonstrukce a její délka teď záleží na technickém stavu podchodu a míře potřebných oprav. Náš návrh pak bude podkladem pro další fáze celého projektu,“ uvedla KAM.

Mramorový podchod pod brněnským nádražím slouží od 80. let, je umístěn mezi dvěma původními nádražními podchody. Je jedenáct metrů široký a 170 metrů dlouhý. Město přitom vedlo dlouholeté soudní spory o vlastnictví podchodu. Zatímco Správa železnic se k němu nehlásila, místní stánkaři ano. Teprve loni v červnu dosáhlo město definitivně zápisu do katastru, kde je uvedeno jako vlastník.

Vylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města BrnaVylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města BrnaVylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města BrnaVylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města BrnaVylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města BrnaVylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města BrnaVylepšený podchod pod brněnským hlavním nádražím, vizualizace. Pramen: Kancelář architekta města Brna
Tagy brno podchod Brno
71 komentářů