Obrazem: Luxus v oblacích. Boeing ukázal nový interiér pro svůj BBJ

Interiér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: Boeing

Americký výrobce letadel Boeing dodal v uplynulých dnech neznámému zákazníkovi první z nové generace letadel, s kterým se většina lidí

Americký výrobce letadel Boeing dodal v uplynulých dnech neznámému zákazníkovi první z nové generace letadel, s kterým se většina lidí na světě nikdy neproletí. Nový Boeing 737 MAX BBJ navíc dostane úplně nový interiér.

Boeing Business Jet (BBJ) patří cenově i svými parametry ke špičce v privátním létání pro nejbohatší. V Česku s ním létá pouze Petr Kellner. Jde v podstatě o stejné letadlo, jako je 737 MAX 7, pouze s výrazně jinak uspořádaným interiérem pro luxusní cestování. Zatímco v 737 běžně létají téměř dvě stovky lidí, BBJ je uspořádaný ani ne pro desetinu tohoto počtu cestujících. S příchodem nové generace 737 MAX inovoval Boeing i nabídku luxusního letadla na BBJ MAX.

Boeing představil nový konceprt interiéru Genesis pro tato letadla na konferenci a výstavbě National Business Aviation Association v Orlandu.

Vytvořil ho společně s firmou SkyStyle. Firma tvrdí, že se inspirovala hlavně přírodou a oblohou, například v podobně lentikulárních mraků nad bílou písečnou pláží, zvlněnými kopci nebo noční oblohou s hvězdami. „Cílem je vytvořit takové prostředí na palubě, z kterého cestující nebudou chtít vystoupit,“ popsala firma na svém webu nový koncept.

BBJ MAX umožňuje dolet až 12 964 kilometrů, což je o 1400 kilometrů více než u předchozí verze.

Interiér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: BoeingInteriér Genesis pro BBJ MAX. Foto: Boeing
Tagy BBJ BBJ MAX boeing Boeing Business Jet
Žádné komentáře