Obrazem: Hlavní žižkovská třída se po rekonstrukci opět otvírá, vrací se i autobusy

Dokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSK

V Hartigově ulici přibyly dva přechody, místo některých parkovacích míst se objevily zálivy pro zeleň.

Technická správa komunikací (TSK) dokončila kompletní rekonstrukcí horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Pro automobily se ulice otevře už v pátek večer. V noci z pátku na sobotu 31. srpna se do ulice vrátí i autobusové linky MHD, které dosud musely jezdit odklonem.

V úzkých žižkovských ulicích přitom autobusy narážely na problémy se špatně zaparkovanými auty, což způsobovalo konflikty.

Odmítli odtah a vytáhli metr. Autobusy nezajížděly do dvou zastávek kvůli sporu se strážníky

Na důležité žižkovské tepně se měnilo vodovodní potrubí, následně se vydláždily chodníky a nakonec dostala nový tichý asfaltový povrch i samotná vozovka. Výměny se dočkaly i další sítě, ulice má také nové osvětlení. TSK ještě v ulici na podzim vysadí šest stromů. Práce na rekonstrukci této části ulice začaly letos v únoru, celkově jde už o šestý rekonstruovaný úsek Hartigovy.

Práce na chodnících měly původně pokračovat i v září, nakonec se je podařilo urychlit.

V ulici přibyly dva přechody, místo některých parkovacích míst se objevily zálivy pro zeleň.

Náklady dosáhly 105 milionů korun. Celková rekonstrukce Hartigovy, tehdy ještě Koněvovy, začala v roce 2020, předcházela jí oprava Husitské mezi Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím, která začala v březnu roku 2018.

Dokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: TSKDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: PIDDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: PIDDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: PIDDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: PIDDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: PIDDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: PIDDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: PIDDokončená rekonstrukce horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na pražském Žižkově. Foto: PIDRekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSKRekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSKRekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSKRekonstrukce Hartigovy ulice v Praze. Foto: TSKUzavírka rekonstrukce Hartigova. Zdroj: TSKUzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSKUzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSK
Tagy dpp praha Technická správa komunikací hl. m. Prahy
18 komentářů