Obrazem: Helvetic Airways dokončily proměnu flotily, nové embraery posílají i do Prahy

Embraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic Airways

Helvetic mají opci na dalších dvanáct kusů, kvůli současné situaci ji ale neplánují zatím využít.

Švýcarská letecká společnost Helvetic Airways převzala minulý týden do flotily poslední z celkem dvanácti objednaných letadel Embraer E-Jet E2. Ve flotile dopravce jich za poslední dva roky přibylo dvanáct, aerolinky nyní létají už jen se stroji brazilského výrobce. Letadla se často objevují i v Praze na lince společnosti Swiss z Curychu do Prahy.

Aktuálně tak mají Helvetic Airways celkem osm letadel E190-E2 s kapacitou 110 cestujících, čtyři E195-E2 pro 134 cestujících a čtyři letadla E190, která nyní slouží jako záloha. Dopravce do nových letadel investoval 750 milionů dolarů.

Jsme s naší novou flotilou velmi spokojeni. Plně pokrývá naše potřeby z pohledu kapacity, doletu i vlivu na životní prostředí,“ řekl šéf Helvetic Airways Tobias Pogorevc. Nová letadla nahradila jednak už desítky let staré Fokkery 100, tak i starší generaci embraerů.

V porovnání s předchozí generací má letadlo o 17,3 % nižší spotřebu, Embraer ho prezentuje jako nejúspornější letadlo ve své třídě. Dolet letadla je 5 300 kilometrů, o tisíc více než u předchozí generace. Podle výrobce navíc aerolinkám šetří čas za prodloužené cykly údržby. Pilotům stačí pro přechod na nový typ dvouapůldenní výcvik, pokud před tím létali na E190.

Dopravce má ještě opci na pořízení dalších dvanácti letadel. Firma přiznala, že kvůli současné situaci ji v „blízké budoucnosti“ nevyužije.

Fokker 100 společnosti Helvetic Airways. Místo nich si dopravce koupil nové embraery. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2 společnosti Helvetic Airways v Praze. Foto: Letiště PrahaEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic AirwaysEmbraer E-Jet E2. Foto: Helvetic Airways

 

Tagy E-Jet E2 E190-E2 Embraer Embraer E195-E2 Helvetic Airways
4 komentáře