Obrazem: Hasiči odstranili trosky po nehodě u Dolní Lutyně z kolejí. Pomohl tank

Likvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnic

Obnovení provozu, alespoň částečné, očekává Správa železnic v sobotu večer.

Hasiči Správy železnic za pomoci kolegů ze sboru Moravskoslezského kraje završili dnes odpoledne práce na odklízení trosek vlaku, který se ve středu brzy ráno střetl na přejezdu u Dolní Lutyně s kamionem. Následky nehody byly odstraněny z kolejí kolem 16:00.

„Hasiči mají hotovo. Na místo nastupují pracovníci správy tratě a začnou opravy trakčního vedení a kolejového svršku,“ oznámila Správa železnic, která pro odklízení trosek využila jeden ze svých čtyř tanků. Obnovení provozu, alespoň částečné, očekává v sobotu večer.

Vlak se na přejezdu střetl s nákladním autem, které převáželo vrtnou soupravu. Při nehodě zahynul strojvedoucí narozený v roce 1993, řidič auta byl o dva roky starší. Dvě desítky cestujících utrpěly zranění. Řidiče dnes policie propustila s tím, že není podezřelý.

Zpravodajství o nehodě je shrnuto pod tagem Nehoda Dolní Lutyně.

Likvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnicLikvidace nehody na přejezdu u Dolní Lutyně. Foto: Správa železnic

Tagy hasiči nehoda Dolní Lutyně střetnutí vlaku a nákladního auta trať 320 Ostrava - Bohumín - Čadca
105 komentářů