Obrazem: 388.001. ČD Cargo má první lokomotivu TRAXX MS3

TRAXX MS3 v ústeckém depu ČD Cargo. Foto: ČD CargoTRAXX MS3 v ústeckém depu ČD Cargo. Foto: ČD Cargo

ČD Cargo převzalo od společnosti Bombardier první lokomotivu TRAXX MS3. Největší tuzemský nákladní železniční dopravce jich má objednáno celkem deset.

ČD Cargo převzalo od společnosti Bombardier první lokomotivu TRAXX MS3. Největší tuzemský nákladní železniční dopravce jich má objednáno celkem deset. Lokomotiva bude v ústeckém depu.

„Hned v lednu se na něm začnou školit strojvedoucí a údržba, zahájíme zkušební provoz,“ řekl výkonný ředitel ČD Cargo Tomáš Tóth. ČD Cargo je prvním provozovatelem těchto lokomotiv v Česku.

Lokomotivy budou provozuschopné v tuzemsku a dále ve všech okolních státech a v Maďarsku, přičemž tento paket zemí lze podle carga ještě rozšířit o Slovinsko a Chorvatsko.

ČD Cargo má již ve flotile vícesystémové lokomotivy Siemens Vectron, s kterými proniká do zahraničních přeprav, s traxxy počítá také pro mezinárodní dopravu. „Disponujeme licencemi pro realizaci přeprav v Polsku, Rakousku, na Slovensku i v Maďarsku a odpovídající vozidlový park nám umožní tyto licence naplno využít. Již dnes máme vytipovanou řadu mezinárodních přeprav, na které je možné tyto lokomotivy okamžitě nasadit a vyhovět tak požadavkům našich zákazníků na realizaci celé přepravní trasy jednou lokomotivou,“ uvedl Tóth.

Lokomotivy budou mimo jiné vybaveny evropským zabezpečovacím zařízením ETCS, kamerovým systémem nebo komunikačním systémem GSM-R.

TRAXX MS3 v ústeckém depu ČD Cargo. Foto: ČD CargoTRAXX MS3 v ústeckém depu ČD Cargo. Foto: ČD CargoTRAXX MS3 v ústeckém depu ČD Cargo. Foto: ČD CargoTRAXX MS3 v ústeckém depu ČD Cargo. Foto: ČD CargoBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDC
Tagy bombardier Bombardier TRAXX MS3 ČD Cargo Top Traxx MS3
79 komentářů