Obchvat Velké Bíteše postaví Eurovia, zakázku za 69 milionů vyhrála o 333 tisíc korun

Dokončování obchvatu Nového Veselí. Foto: Kraj VysočinaDokončování obchvatu Nového Veselí. Foto: Kraj Vysočina

O zakázku s evropskou dotací bojovalo jedenáct firem a sdružení.

Zhruba o pětinu levněji proti rozpočtovému odhadu vyjde Kraj Vysočina stavba části obchvatu Velké Bíteše. Zakázka na přeložku silnice II/379 získala společnost Eurovia CS za 68,8 milionu korun, když těsně porazila Metrostav Infrastructure.

Vyplývá to z údajů v registru smluv a na profilu zadavatele. Odhadovaná cena byla 85 milionů korun. Zakázka přilákala nezvykle vysoký počet soutěžících: dorazilo celkem 11 nabídek. Eurovia CS nabídla o 333 tisíc korun nižší cenu než druhý Metrostav Infrastructure.

Obchvat by se měl začít stavět příští rok. Bude dlouhý 2,1 kilometru, propojí silnici I/37 ve směru na Žďár nad Sázavou se silnicí na Tišnov. Další plánovaná část obchvatu Velké Bíteše by měla v budoucnu propojit trasy směrem na Náměšť nad Oslavou a na Rosice. Jedná se ale prozatím pouze o dlouhodobé plány bez bližších specifikací.

Letos by mě vniknout úsek od napojení na silnici číslo 37 po novou okružní křižovatku v místě křížení novostavby se silnicí Velké Bíteše na Vlkov. Umožní jednodušší napojení do průmyslové zóny. Kompletně má být hotovo příští rok na konci října. Kraji zaplatí více než polovinu nákladů Evropská unie.

Mapa obchvatu Velké Bíteše. Foto: Kraj Vysočina

Mapa obchvatu Velké Bíteše. Foto: Kraj Vysočina

Tagy Eurovia CS II/379 Kraj Vysočina Obchvat Velké Bíteše Velká Bíteš
17 komentářů