Obchvat obce Nové Sedlice na I/11 na Opavsku má pravomocné územní rozhodnutí

Stavba silnice I/11, Opava obchvat. Pramen: ŘSDStavba silnice I/11, Opava obchvat. Pramen: ŘSD

Silnice za téměř 700 milionů korun by měla být dokončena a uvedena do provozu v roce 2029.

Obchvat obce Nové Sedlice na Opavsku má pravomocné územní rozhodnutí. Projekt je součástí nové silnice I/11 spojující Ostravu, Opavu a polské hranice na Bruntálsku. Silnice za téměř 700 milionů korun by měla začít v roce 2027, do provozu by měla být uvedena v roce 2029. ČTK to řekl tajemník Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 Martin Dostál.

„To že územní rozhodnutí na tuto stavbu je pravomocné, je velmi dobrá zpráva, a to nejen pro lidi v Nových Sedlicích, ale zejména pro všechny řidiče, kteří každodenně využívají jedenáctku mezi Ostravou a Opavou. Je to velmi významný krok v pokračování přípravy této, pro západní část našeho kraje, klíčové dopravní tepny,“ řekl předseda Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 – I/57 a opavský radní pro dopravu Petr Popadinec.

I/11, Nové Sedlice, severní obchvat. Pramen: ŘSD

I/11, Nové Sedlice, severní obchvat. Pramen: ŘSD

Na státem připravovanou přeložku silnice I/11 v Nových Sedlicích bude v Sedlicích navazovat obchvat Štítiny. Na něj byla zpracována technická studie, kterou spolufinancovalo sdružení. Tento obchvat nyní projektově připravuje Moravskoslezský kraj.

Kraj letos v dubnu vyhlásil tendr na zpracovatele dokumentace na obchvat Štítiny. „Cílem je, aby se řidiči z Kravař a okolí mohli komfortně na jedenáctku napojit a nemuseli jezdit přes Štítinu. Chceme tuto stavbu připravit tak, aby se mohla stavět zároveň s obchvatem Nových Sedlic,“ řekl náměstek moravskoslezského hejtmana Jaroslav Kania (ODS).

Obchvat Nových Sedlic bude dlouhý 1 800 metrů. Nynější silnice vede zastavěným územím a výjezdy od domů jsou napojeny přímo na frekventovanou komunikaci. Ve směru na Opavu bude navazovat na připravovaný jižní obchvat opavské části Komárov (stavba je naplánovaná rovněž na léta 2027 až 2029). Na už dokončený obchvat Mokrých Lazců pak silnice navazuje ve směru na Ostravu.

Tagy I/11 Nové Sedlice obchvat ŘSD
1 komentář