Obchvat Lubence na D6 se otevře poslední srpnový den

D6, stavba obchvatu Lubence. Pramen: ŘSDD6, stavba obchvatu Lubence. Pramen: ŘSD

Otevřením obchvatu Lubence překročí hotové úseky D6 délku 90 kilometrů.

Pětikilometrový obchvat Lubence na dálnici D6 je po více než třech letech budování téměř hotov. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jej otevře 31. srpna odpoledne, ceremonie se stříháním pásky začne podle pozvánky ve 14:00. Obchvat měl být podle původních plánů otevřen už v první polovině roku.

Obchvat uleví řidičům a především obyvatelům Lubence v Ústeckém kraji. Staví jej konsorcium firem Swietelsky a Strabag, které zakázku získalo s cenou 1,038 miliardy, skončilo druhé v pořadí. Na trase jsou čtyři dálniční mosty a jedna mimoúrovňová křižovatka.

Lubenec - obchvat. Autor: Ředitelství silnic a dálnic

Lubenec – obchvat.
Autor: Ředitelství silnic a dálnic

Ještě před vpuštěním provozu proběhne na novém úseku D6 den otevřené dálnice. Veřejnost si bude moci stavbu prohlédnout v sobotu 21. srpna od 10:00 do 17:00. „Jako první se projdete po nově otevřeném úseku dálnice D6 mezi Prahou a Karlovými Vary. Čeká na vás bohatý program, který myslí na děti i dospělé,“ píše ŘSD v letáku k akci.

Na D6 se už koncem loňského roku otevřelo deset nových kilometrů od Nového Strašecí kolem Řevničova až ke Krušovicím, pokračovat v budování by se mělo obchvatem Krupé, u kterého od loňského listopadu běží tendr na zhotovitele. Následovat budou stavby obchvatu Hořesedel a Hořoviček.

Celá dálnice z Prahy přes Karlovy Vary a Cheb na hranice s Německem má měřit 168 kilometrů, v provozu je 86 kilometrů (dalších 8 km jako čtyřpruhová I/6). Nejstarším je úsek Kačice – Nové Strašecí, který byl otevřen v roce 1985.

Tagy D6 Lubenec obchvat Lubence ŘSD
35 komentářů