Obchvat Frýdku-Místku má důležité povolení, ŘSD chce začít stavět na podzim

Obchvat Frýdku-Místku. Pramen: ŘSDObchvat Frýdku-Místku. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se významně přiblížilo zahájení dlouho očekávané stavby: II. etapy obchvatu Frýdku-Místku na dálnici D48. Ministerstvo

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se významně přiblížilo zahájení dlouho očekávané stavby: II. etapy obchvatu Frýdku-Místku na dálnici D48. Ministerstvo dopravy po téměř roce od podání zamítlo rozklad Dětí Země proti stavebnímu povolení. Začít stavět se má na podzim.

Oznámení o vyřízení rozkladu zveřejnilo ministerstvo dopravy na úřední desce. Ještě běží patnáctidenní lhůta, poté nabude právní moci. Děti Země ho mohou napadnout jedině u soudu. Miroslav Patrik z Dětí Země zatím neuvedl, zda spolek rozhodnutí napadne u soudu, výsledek rozkladu chce nejprve analyzovat. Ministr stavební povolení  podle textu rozkladu potvrdil, jen změnil některé podmínky stavby.

ŘSD má ale na plánované stavbě další dvě překážky. Děti Země napadly ještě další stavební povolení na část hlavní trasy zahrnující začátek trasy o déle zhruba 220 metrů včetně souvisejícího odvodnění a protihlukových opatření. Rozklad z listopadu dosud rozkladová komise nevyřešila.

Dokončena není ani soutěž na zhotovitele stavby. I když byly nabídky podané už loni v říjnu, stále probíhá jejich hodnocení. Nejnižší cenu v soutěži nabídla řecká Aktor ATE„V současné době ještě není ukončena soutěž na zhotovitele. Probíhá hodnocení nabídek. Zahájení stavby předpokládáme na podzim,“ řekl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Ve Frýdku-Místku se zatím staví první etapa obchvatu, která ale není tak důležitá z pohledu vyvedení dopravy z města. „Stavba I. etapy obchvatu byla zahájena v druhé polovině května. Momentálně se pracuje na RDS a na přípravě území, byly zahájeny práce na přeložkách inženýrských sítí. Termín výstavby je 44 měsíců do zprovoznění,“ popsal současný stav Studecký.

 

Tagy D48 Děti Země Obchvat Frýdku - Místku Ředitelství silnic a dálnic
4 komentáře