ÖBB začnou v létě vypravovat noční vlaky k italské části Jadranu

Nighjet ve Vídni. Foto: ÖBBNighjet ve Vídni. Foto: ÖBB

Tři měsíce nebudou jezdit noční vlaky do Říma, důvodem jsou práce na trati.

Rakouské spolkové dráhy ÖBB změní od 10. června provoz na jedné ze svých nejvytíženějších linek sítě nočních vlaků Nightjet mezi Vídní/Mnichovem a Římem. Kvůli stavebním pracím v Itálii bude vlak tři měsíce jezdit místo do Říma do Rimini a Ancony na pobřeží italské části Jadranského moře.

Nové spojení pod značkou Nightjet oznámil dopravce v tiskové zprávě. Cestujícím změna otevře možnost přes letní sezónu pohodlně dojet přímým vlakem z Rakouska a Německa do dalších přímořských letovisek. Změněný jízdní řád potrvá do 9. září.

Podle ÖBB jsou důvodem stavební práce na trati z Boloni přes Florencii do Říma. Cestující, kteří budou chtít jet do Říma, budou muset v Boloni přestoupit na vlaky Trenitalia nebo soukromého dopravce Italo.

Nightjety jezdí k italskému pobřeží dosud do Benátek a od změny jízdního řádu nově i do Janova a dál do La Spezia. Trasa vlaku do Ancony z Vídně povede přes Klagenfurt, Tarvisio, Boloňu, Rimini, Riccione, Cattolicu a Pesaro. Ve Villachu se spojí s vlakem od Mnichova a Salcburku.

Tagy nightjet noční vlaky ÖBB
34 komentářů