ÖBB Rail Cargo zavedla nové spojení z Brna do Budapešti s vazbou na Turecko

Nákladní vlak Rail Cargo. Autor: © RCG/David PayrNákladní vlak Rail Cargo. Autor: © RCG/David Payr

Z Brna tak podle ní může zboží proudit dále do severní a severovýchodní Evropy a z tureckého Köseköy dále do Asie.

Rakouská skupina Rail Cargo Group, která patří do konglomerátu ÖBB, rozšířila svou síť o nové nákladní železniční spojení mezi Brnem a Budapeští. Spuštěno bylo 5. května a bude provozováno dvakrát týdně. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Na stejnou frekvenci zároveň posílila stávající nákladní železniční spojení mezi Budapeští a tureckým Köseköy. „Dvakrát týdně tak bude moci být transportováno zboží přímo z Turecka do Maďarska a poté dále do Česka. Obě spojení jsou integrována do sítě TransNET RCG, a umožňují tak přepravu zboží do všech cílových destinací sítě Rail Cargo Group,“ oznámila firma.

Z Brna tak podle ní může zboží proudit dále do severní a severovýchodní Evropy a z tureckého Köseköy dále do Asie. „Náš TransNET poskytuje spojení na Koper jako součást služby probíhající mezi těmito dvěma cíli, s rychlým, spolehlivým a cenově dostupným spojením mezi tímto jadranským přístavem a Českou republikou a sousedním Slovenskem,“ doplnila společnost.

Partnerem RCG v Turecku jsou tamní státní dráhy TCDD a společnost Pasifik Eurasia, která se zaměřuje na železniční spojení Evropy s Asií.

Tagy brno ÖBB Rail Cargo Group
10 komentářů