ÖBB koupí dalších 61 lokomotiv Siemens Vectron MS

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách ÖBB. Foto: Rail Cargo GroupLokomotiva Siemens Vectron v barvách ÖBB. Foto: Rail Cargo Group

Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) uplatnily opci na nákup dalších lokomotiv Siemens Vectron MS. U německého výrobce železniční techniky si objednaly

Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) uplatnily opci na nákup dalších lokomotiv Siemens Vectron MS. U německého výrobce železniční techniky si objednaly dalších 61 strojů, čímž navýšily závaznou objednávku vectronů na 108 lokomotiv.

Uplatnění opce dnes oznámil Siemens v tiskové zprávě. Jde o opci z rámcové smlouvy z ledna 2017 na 200 lokomotiv. Dříve už firma závazně objednala 47 těchto strojů. Poslední objednávka je určena pro nákladní divizi Rail Cargo Group, vectrony budou nasazovány na přeshraniční vlaky. Vyrobené budou v německém závodě v Allachu u  Mnichova, dodávka začne příští březen.

Vectrony pro nákladní divizi ÖBB mají maximální výkon 6,4 MW a dosahují maximální rychlosti 160 kilometrů za hodinu. Budou vybavené ETCS i národními zabezpečovači. Siemens zatím prodal přes 800 vectronů celkem 42 zákazníkům.

Tagy ÖBB Rail Cargo Group siemens Siemens Vectron
17 komentářů