O víkendu vyjedou ve Zlínském kraji cyklobusy, v červnu začne fungovat i nová linka Zlín – Vsetín

Cyklisté ve Zlínském kraji. Pramen: KOVEDCyklisté ve Zlínském kraji. Pramen: KOVED

Na Valašsko budou v sezóně zajíždět i cyklobusy z jiných krajů.

Ve Zlínském kraji vyjedou o nadcházejícím víkendu první cyklobusy, které zavezou cestující do hor.
V sobotu zamíří spoje do Hostýnských vrchů, do Beskyd a do Vsetínských vrchů. V červnu pak přibude nová linka, která propojí Zlín se Vsetínem.

Dvě základní trasy cyklobusů budou fungovat podobně jako v loňském roce. Jde o linky Zlín – Troják – Tesák – Bystřice pod Hostýnem a Vsetín – Velké Karlovice – Pustevny. Obě budou jezdit o víkendech a volných dnech od 29. dubna do 1. října.

O letních prázdninách až do 1. září budou cyklobusy jezdit i v pracovních dnech: ze Zlína přes Hostýnské vrchy do Bystřice pod Hostýnem stejnou trasou jako o víkendech, cyklobus ze Vsetína pojede ve všední dny přes Velké Karlovice na Bumbálku a následně přes Velké Karlovice a Hutisko-Solanec do Rožnova pod Radhoštěm, odkud se odpoledne přes Dušnou vrátí do Vsetína.

„Jako novinku jsme na tuto sezónu připravili cyklobusové spojení Zlín – Vsetín, které bude fungovat o víkendech od 11. června do 1. října. Zájemci ze Zlínska se díky němu dostanou ráno na Valašsko,“ uvedl jednatel Koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) Martin Štětkář.

Novinkou letošní cyklistické sezony ve Zlínském kraji bude také možnost rezervovat si v cyklobuse nebo ve vlaku místo pro kolo. „Od 1. července bude fungovat rezervační systém na našich webových stránkách,“ doplnil Štětkář.

Na Valašsko budou v sezóně zajíždět i cyklobusy z jiných krajů. Například z Moravskoslezského kraje lze využít cyklobus Nový Jičín – Příbor – Kopřivnice – Rožnov pod Radhoštěm – Pustevny/Bumbálka, směrem z Olomouckého kraje by měl jezdit cyklobus na trase Přerov – Valašské Meziříčí – Bumbálka.

Podrobné informace včetně jízdních řádů jsou na webových stránkách www.idzk.cz/cyklobusy.

Tagy cyklobusy Koved Zlínský kraj
16 komentářů