dkv-spojujeme

Novým šéfem ČD Cargo je Tomáš Tóth, povýšil z postu výkonného ředitele

Tomáš Tóth. Foto: ČD CargoTomáš Tóth. Foto: ČD Cargo

Personální změny na ČD Cargo souvisí s odchodem Ivana Bednárika do Českých drah.

ČD Cargo má nového předsedu představenstva. Stal se jím devětatřicetiletý Tomáš Tóth, který byl dosud na postu výkonného ředitele. Ve funkci vystřídal Ivana Bednárika, který je od dnešního dne předsedou představenstva Českých drah.

Tomáše Tótha nejprve dnes dopoledne zvolila valná hromada do představenstva, to ho následně zvolilo za svého předsedu. Tóthovu volbu potvrdil mluvčí Českých drah Robert Pagan.

Tóth působí v největším tuzemském nákladním dopravci od jejího vzniku v roce 2007, postupně se propracoval až na post výkonného ředitele. „Po velkých propadech objemů přeprav v souvislostí s pandemií Covid-19 se chceme již v příštím roce vrátit zpět do černých čísel, pokračovat v investicích do obnovy a udržitelnosti kolejových vozidel, držet naší pozice na českém trhu a posilovat roli ČD Cargo v Evropě,“ řekl Tóth.

Podle něj personální změny znamenají i snížení počtu lidí ve vedení firmy. „S kolegy v představenstvu si tedy nyní musíme přerozdělit práci a zároveň udržet i přímé – operativní řízení jednotlivých úseků firmy, mimo usnesení z představenstev. Máme silný tým provozních kolegů, ekonomů i obchodníků. Pokračujeme ve spolupráci,“ dodal Tóth.

Jeho jmenování není překvapivé, už v dubnu 2018 byl jmenován výkonným ředitelem. „Tomáš Tóth se vyprofiloval už dříve jako můj možný nástupce, správný manažer musí brát v úvahu i zastupitelnost. Jsem si jist, že je to pro ČD Cargo v tuto chvíli nejlepší možná varianta,“ řekl Ivan Bednárik.

Tagy ČD Cargo Tomáš Tóth Top
17 komentářů