Nový grafikon RegioJetu přehledně: Rychlíky s kávou v 1. třídě zdarma a návrat na trasu Bratislava – Žilina

Vlak RegioJetu, ilustrační foto. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu, ilustrační foto. Pramen: RegioJet

Vlakový dopravce RegioJet dnes v tiskové zprávě zveřejnil některé podrobnosti k nadcházejícímu jízdnímu řádu a svému blížícímu se nástupu na

Vlakový dopravce RegioJet dnes v tiskové zprávě zveřejnil některé podrobnosti k nadcházejícímu jízdnímu řádu a svému blížícímu se nástupu na rychlíkovou linku R8 Brno – Ostrava – Bohumín.

Firma od 15. prosince ke svým stávajícím spojům přidá 34 rychlíkových spojů (17 v každém směru) na lince R8 a téměř 120 regionálních osobních vlaků denně v Ústeckém kraji.

Rozšíří se také provoz stávajících dálkových spojů na trasách Praha – Ostravsko – Košice a Praha – Brno – Vídeň/Bratislava, které nově na Ostravsku zamíří také do Bohumína a na jižní prodloužené lince z Prahy, Brna a Bratislavy do Trnavy, Piešťan, Trenčína, Žiliny a dalších míst na slovenském Pováží. RegioJet se díky tomu také vrací na vnitrostátní slovenskou trasu Bratislava – Žilina a zpět.

Na lince R8 vystřídá RegioJet České dráhy na základě vítězství v poptávkovém řízení ministerstva dopravy. Vlaky budou jezdit v hodinovém intervalu a nebudou povinně místenkové. Cestující se budou moci rozhodnout pro různé typy jízdenek pro první a druhou třídu, případně budou moci využít jízdenky v tarifu některého ze tří integrovaných dopravních systémů (IDS) krajů, kterými linka prochází. Na rozdíl od komerčních vlaků firmy budou moci v rychlících cestovat i psi.

Ve všech stanicích na lince R8 (s výjimkou stanic Brno-Královo Pole a Nezamyslice) budou prodejní místa RegioJetu, celkem během tohoto týdne firma otevře šest nových prodejních míst ve stanicích Vyškov, Kojetín, Přerov, Suchdol nad Odrou, Studénka, Bohumín (stávající prodejní místa jsou v Ostravě Svinově a v Ostravě hl. n).

Soupravy budou řazeny z klimatizovaných vozů první a druhé třídy. Nabídnou velkoprostorové i oddílové uspořádání v kupé pro šest cestujících. V soupravách bude k dispozici prostor pro přepravu dětských kočárků, jízdních kol a kupé pro cestující s dětmi.

Cestující ve druhé třídě budou mít k dispozici připojení k internetu, elektrické zásuvky, denní tisk a připojení k zábavnímu portálu. Cestující v první třídě dostanou navíc kávu zdarma a ti, kdo cestují déle než 45 minut, také cookies a pomerančový džus. Současně si cestující s rezervací místa v druhé a první třídě budou moci přes aplikaci objednat donášku drobného občerstvení. Občerstvení si budou cestující moci osobně zakoupit také v bistru, které bude umístěno ve voze druhé třídy číslo 2.

Osobní vlaky RegioJet v Ústeckém kraji

Na třech linkách a několika dalších tratích se od neděle 15. 12. rozjedou zeleno-žluté vlaky RegioJetu v objednávce Ústeckého kraje.  RegioJet je označuje jako páteřní trasy, i když jde spíše o vedlejší tratě.

U5 Ústí nad Labem hl. n. – Bílina a zpět – páteřní trať s celodenním provozem a víkendovým rozšířením do Mostu
U7 Děčín hl. n. – Ústí nad Labem Střekov a zpět – páteřní trať s celodenním provozem
U13 Most – Žatec západ a zpět – páteřní trať s celodenním provozem
Další trasy s provozem v okrajových částech dne:
U1 Most – Teplice – Ústí nad Labem hl. n. – Děčín hl. n. a zpět – 3 vlakové spoje denně
U3 Litvínov – Teplice a zpět – 3 páry ranních vlaků denně
U16/U1 – společně s Českými drahami vlaky na trase Kadaň – Kadaň Prunéřov – Chomutov a zpět (vybrané spoje ráno a večer)
U32 Ústí nad Labem Západ – Ústí nad Labem Střekov – Štětí a zpět – jeden večerní a ranní spoj
Na spoje nasadí RegioJet šest motorových jednotek řady 628; sedmá souprava bude vedena jako záloha.

Cestující v Ústeckém kraji budou mít k dispozici wifi, soupravy budou vybaveny nástupní plošinou pro nástup cestujících na vozíčku. Od platnosti jízdního řádu pro období 2022 zahájí RegioJet v Ústeckém kraji provoz s novými nízkopodlažními jednotkami PESA Elf.eu. „RegioJet v souvislosti s provozem na nových trasách v Ústeckém kraji vytvořil přibližně 60 míst, z čehož je 28 strojvedoucích a 25 průvodčích. RegioJet má zajištěny všechny zaměstnance pro řádné zahájení provozu,“ píše firma v tiskové zprávě.

Provoz se pro cestující bude řídit tarifními podmínkami Dopravy Ústeckého kraje. To znamená, že cestující budou cestovat v rámci Ústeckého kraje na stejné jízdní doklady, na které cestují například v meziměstských autobusech, ve vlacích jiných dopravců nebo ve větších městech MHD. Cestující může s těmito doklady také mezi jednotlivými dopravci v rámci platnosti těchto dokladů také přestupovat. Pro nákup dokladů mohou cestující využít obvyklá prodejní místa; v Postoloprtech otevře RegioJet také vlastní prodejní místo.

Novinky v jízdním řádu vlaků kategorie RJ Praha – Ostravsko – Košice

Vlaky kategorie RJ spojující Ostravsko s Prahou a Košicemi pojedou v novém jízdním řádu bez výrazných změn. Pouze večerní spoj s odjezdem z Prahy v 19:50 bude nově místo ve stanici Návsí končit ve stanici Bohumín. Tento spoj tak nebude zajíždět do stanic Ostrava Stodolní, Havířov, Český Těšín, Třinec centrum a Bystřice. Podobně ranní spoj RJ 1000 (všední dny a sobota) a spoj RJ 1004 (neděle) bude mít nově výchozí stanici v Bohumíně s odjezdy v 4:36 (RJ1000) resp. 6:36 hodin (RJ1004).
Ranní spoj RJ1002 Opava východ – Ostrava Svinov – Praha hl. n. bude ve všechny dny odjíždět z Opavy v 5:31 hodin.

Nové spojení Prahy, Brna a Bratislavy s Trnavou, Piešťany, Trenčínem či Žilinou

RegioJet rozšíří od neděle 15. prosince 2019 provoz svých mezinárodních vlakových linek. Nově nabídne přímé mezinárodní vlakové spojení na trase Praha – Brno – Bratislava – Trnava – Trenčín – Žilina a zpět. Jeden pár vlakových spojů bude ráno kolem 6:00 hodiny vyjíždět ze Žiliny ve směru Bratislava, Brno, Praha a v odpoledních a večerních hodinách pak pojede v opačném směru.

Přímé spojení vlaky RegioJet s Prahou, Brnem a Bratislavou nově dostanou další města v Pováží: Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčianská Teplá, Púchov a Považská Bystrica (zde zastavuje s ohledem na kapacitu trati pouze spoj ve směru z Prahy a Bratislavy do Žiliny).

Spojení vlaky RegioJetu se také díky novému spojení nově vrátí na slovenskou vnitrostátní trasu Žilina – Trenčín – Trnava – Bratislava a zpět – s novými zastávkami v Piešťanech, Púchově nebo v Novém Mestě nad Váhom.

Tagy jízdní řád RegioJet
111 komentářů