Novinky u OneTicket: Cendis zavádí společnou správu jízdenek pro rodiny a firmy, nově i přes kredit

RegioPanter a Pesa Elf.eu v Ústí nad Labem západ. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czRegioPanter a Pesa Elf.eu v Ústí nad Labem západ. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Nové služby jsou reakcí na poptávku ze strany zákazníků, prodeje jízdenek dál rostou.

Státní podnik Cendis, který provozuje Systém jednotného tarifu OneTicket, rozšířil tento týden možnosti, jak využívat univerzální vlakovou jízdenku OneTicket. Nově je možné si založit speciální účty Rodina a Firma, které umožňují hromadnou správu jízdenek jak pro členy rodiny, tak například zaměstnance. Novinkou je také možnost nabití účtu kreditem, z kterého se pak kupují jednotlivé jízdenky pro členy rodiny či zaměstnance.

Podle ředitele Cendisu Jana Paroubka je zejména firemní účet reakcí na poptávku klientů, zejména z řad dopravců, kteří kupují svým zaměstnancům jízdenky pro přesuny po republice.

Naším záměrem bylo poskytnout firmám nástroj, který jim umožní kupovat jízdenky nebo přidělit kredit na nákup jízdenek svým zaměstnancům. Tento firemní účet lze využít pro služební cesty nebo jako případný benefit. Obdobně rodinám nabízíme bezpečnou službu, díky které mohou rodiče pořizovat jízdenky pro své děti nebo mohou nechat nákup z nastaveného kreditu na nich,“ vysvětlil Paroubek.

Prodeje jednotné jízdenky dál rostou

Správce skupiny bude mít možnost nastavit měsíční limit čerpání jednotlivým členům skupiny (každému klidně v jiné výši). Ti pak mohou kredit používat k nákupům všech druhů jízdenek OneTicket na webu www.oneticket.cz. Správce může i jednotlivým členům skupiny jízdenky přímo nakupovat a konkrétní jízdenky hradit. V takovém případě není nabíjení kreditu nutné. Každá firma nebo rodina má možnost zvolit si variantu, která jí nejvíce vyhovuje.

Kredit na hlavním účtu lze dobíjet platební kartou, firmy mohou využít také platbu prostřednictvím zálohové faktury, kterou systém po vyplnění potřebných údajů vygeneruje jako PDF s QR kódem umožňujícím rychlé zaplacení. Pro případné vrácení jízdenek platí obecně stejná pravidla jako u všech jízdenek OneTicket.

„Částka za vrácenou jízdenku se přičte zpět ke kreditu na hlavním účtu. Pokud byla jízdenka hrazena platební kartou, vrátí se na tuto kartu. Peníze zpět dostane ten, kdo kredit nabíjel nebo platbu provedl, ať už je to správce rodinného nebo firemního účtu,“ dodal Paroubek. Jízdenky zakoupené správcem účtu pro některého ze členů skupiny vidí tento člen skupiny okamžitě i ve své mobilní aplikaci.

Cendis letos od ledna do září prodal necelé dva miliony jízdenek OneTicket. Jde o meziroční nárůst o 96 tisíc. Nejžádanější jsou jednotlivé jízdenky zejména v úsecích, kde jezdí více dopravců.

Tagy Cendis OneTicket SJT systém jednotného tarifu
47 komentářů