Nové trolejbusy pro Opavu mají zpoždění přes dva měsíce, čekají na schválení

Trolejbus 32 Tr v ulicích Opavy. Foto: MDPOTrolejbus 32 Tr v ulicích Opavy. Foto: MDPO

Cestující v Opavě se už před měsícem oficiálně rozloučili s provozem starých trolejbusů 14 Tr, po městě s nimi ale

Cestující v Opavě se už před měsícem oficiálně rozloučili s provozem starých trolejbusů 14 Tr, po městě s nimi ale jezdí dál. Dodávka nových trolejbusů 32 Tr od Škody Electric nabrala více než dvouměsíční zpoždění, do konce roku by se ale měly trolejbusy dostat do provozu.

Zpoždění potvrdila mluvčí Škody Transportation Lubomíra Černá. „Trolejbusy Škoda 32 Tr pro dopravní podnik v Opavě jsou vozidla zcela nové generace. K posunu termínu plnění došlo v důsledku náročnosti schvalovacího procesu, kdy bylo třeba udělat velké množství typových zkoušek včetně závěrečného zkušebního provozu s cestujícími v řádu několika tisíc km,“ vysvětlila Černá.

V Opavě už většina z desítky trolejbusů je, ale nemohou jezdit. „V současné době jsou veškeré typové zkoušky úspěšně dokončeny a nový typ čeká na schválení ze strany Drážního úřadu,“ dodal Černá. Poslední vozidla mají do Opavy na kamionu přijet během tohoto týdne.

Městský dopravní podnik Opava si objednal deset těchto vozidel, na jejich nákup výrazně přispěje z IROP Evropská unie. Hodnota kontraktu  je 136 milionů korun bez DPH. Podle smlouvy musí Škoda platit za každý den zpoždění 5000 Kč za trolejbus, sankce tak přesáhly už tři miliony korun.

Tagy MDPO Městský dopravní podnik Opava Škoda Electric Trolejbus 32 Tr
4 komentáře