Nové push-pully se po odstavení vracejí na trať z Ostravy do Frenštátu

Push-pull. Pramen: České dráhyPush-pull. Pramen: České dráhy

Společnost CZ LOKO provedla potřebné úpravy na lokomotivě a Drážní úřad vydal souhlas s pokračováním zkušebního provozu.

České dráhy dneškem počínaje postupně vracejí na trať Ostrava – Frenštát pod Radhoštěm nové soupravy push-pull od Škody Transportation, které byly z provozu odstaveny v polovině ledna.

„Důvodem bylo zjištěné nestandardní chování bezpečnostních prvků u lokomotiv 750.7 ve spojení s jednotkou push-pull. Dodavatel úprav na lokomotivě, společnost CZ LOKO, již provedla všechny úpravy a Drážní úřad vydal souhlas s pokračováním zkušebního provozu,“ oznámily dnes České dráhy.

Od dnešního dne jsou v provozu dva vlaky, v pátek se k nim přidá třetí souprava a od neděle se předpokládá nasazení i dalších jednotek. České dráhy už mají k dispozici pro zkušební provoz, který začal v polovině prosince, všech pět objednaných souprav za zhruba miliardu korun.

Dráhy netrakční jednotky provozují ve spojení s dieselovou lokomotivou řady 750.7 (Brejlovec). A to do doby, než bude trať elektrifikována. Soupravy se skládají ze tří patrových klimatizovaných vozů, mohou jezdit s motorovými i elektrickými lokomotivami.

Tagy České dráhy CZ Loko push-pull
109 komentářů