Nové minibusy do Brna dodá SOR Libchavy

Minibus SOR ICN 9,5. Foto: ArrivaMinibus SOR ICN 9,5. Foto: Arriva

Rámcová smlouva počítá s dodávkou až dvaceti vozidel.

Tuzemský výrobce autobusů SOR Libchavy se stal vítězem soutěže na dodávku až dvaceti nových minibusů pro Dopravní podnik města Brna (DPMB). V soutěži nabídl nižší cenu než jeho konkurent i nižší spotřebu nafty.

Vyplývá to z údajů na profilu zadavatele a registru smluv. Hodnota zakázky je 102 milionů korun. DPMB zatím nezveřejnil, kdo byl druhým soutěžícím. SOR nabídl cenu 5,1 milionu korun za vozidlo, druhý soutěžící 6 milionů korun. Nižší je i deklarovaná spotřeba nafty: 32,3 litru na sto kilometrů, konkurent nabídl 33,2 litru.

DPMB objednal závazně deset minibusů, na dalších deset bude mít opci. Dodávka má proběhnout do 15 měsíců po podpisu smlouvy. „Nákup nových minibusů je důležitým krokem ke zlepšení kvality našich dopravních služeb pro obyvatele města Brna. Moderní vozidla nám umožní poskytovat cestujícím efektivní a pohodlnou dopravu. Vozy SOR ICN 9,5 jsou náhradou vyřazených minibusů Stratos. Jde o uživatelsky výrazně přívětivější vozy, které jsou kapacitnější, klimatizované, pohodlné a také ekologičtější, protože splňují nejpřísnější emisní normu Euro 6,“ uvedl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Nové dvoudveřové a částečně nízkopodlažní minibusy budou vybaveny klimatizací, USB nabíječkami, LCD obrazovkami a nově také koženkovými sedačkami. Na nich chce DPMB otestovat tento druh potahu z hlediska komfortu pro cestující a snadné údržby. Oproti svým předchůdcům mají vozy výrazně větší kapacitu – 28 míst k sezení a 46 ke stání.

„Dle rámcové dohody má výrobce na dodání minibusů osm měsíců. Máme však přislib, že první vozy dorazí ještě na konci letošního roku. Pokud s nimi budeme spokojeni, využijeme rámcové dohody a pořídíme dalších deset kusů, jimiž bychom v budoucnu nahradili minibusy Dekstra,“ dodal Havránek.

Nabídková cena tvořila 70 % hodnocení, zbytek připadl na spotřebu nafty, délku záruční doby a termín dodání. Minibusy mají být nejméně devět metrů dlouhé a pojmout nejméně 50 cestujících (včetně stojících), z toho 25 musí být sedící.

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB SOR Libchavy
Žádné komentáře