Nová vláda na Slovensku mění šéfy železničních firem. Nové vedení má ŽSR i ZSSK Cargo

Lokomotiva Siemens Vectron v čele nákladního vlaku ZSSK Cargo. Foto: ZSSK CargoLokomotiva Siemens Vectron v čele nákladního vlaku ZSSK Cargo. Foto: ZSSK Cargo

Personální zemětřesení zažívají velké železniční organizace a firmy, které ovládá slovenský stát. Po výměně šéfa správce kolejí Železnice Slovenskej republiky

Personální zemětřesení zažívají velké železniční organizace a firmy, které ovládá slovenský stát. Po výměně šéfa správce kolejí Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) má nové vedení i státní nákladní dopravce ZSSK Cargo Slovakia.

Zatímco v případě výměny vedení ŽSR oficiálně změnu oznámilo ministerstvo dopravy, odvolání u ZSSK Cargo proběhlo víceméně v tichosti. Žádná zmínka na stránkách ministerstva dopravy ani na stránkách dopravce. Firma jen dnes informovala své obchodní partnery, že dosavadní předseda představenstva Martin Vozár byl ve čtvrtek 23. dubna odvolán. Nahradil ho Roman Gono, předsedou představenstva a generálním ředitelem je pověřen do doby výběrového řízení, které dopravce chystá. Vozár vedl firmu od července 2016.

Železnice Slovenskej republiky, které jsou slovenskou obdobou české Správy železnic, mají už třetího nového generálního ředitele za poslední rok. Ministerstvo dopravy odvolalo Igora Poláka, který v čele ŽSR stanul na konci října loňského roku a generálním ředitelem se stal Miloslav Havrila, který byl od loňských změn náměstkem generálního ředitele pro provoz.

Tagy Železničná spoločnosť Slovensko ŽSR ZSSK Cargo
9 komentářů