Nová trolejbusová trať v Českých Budějovicích umožní alternativní příjezd k vozovně

České Budějovice, nová trolejbusová trať na křižovatce ulic Nádražní a Generála Píky. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářČeské Budějovice, nová trolejbusová trať na křižovatce ulic Nádražní a Generála Píky. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Nová trať má dopravnímu podniku ušetřit "jalové kilometry při nájezdu a návratu vozidel na linky".

V Českých Budějovicích byla dokončena první etapa budování nové trolejbusové tratě v ulicích Nádražní a Generála Píky. Práce nyní probíhají na druhé části v Nádražní ulici směrem ke křižovatce s Pražskou a jsou téměř hotovy.

„Tato etapa by měla být dokončena v listopadu,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice (DPMCB) Barbora Fišer. V listopadu by také trať měly poprvé projet trolejbusy. Jde o manipulační trať, pro DPMCB ji za sto milionů buduje firma Elektrizace železnic Praha.

Chystané zatrolejování ulic v Českých Budějovicích. Pramen: DPMČB/dokumentace EIA

Chystané zatrolejování ulic v Českých Budějovicích. Pramen: DPMČB/dokumentace EIA

Nová manipulační trať napojí trolejbusovou vozovnu v Horní ulici na ulici Nádražní, čímž se mají ušetřit „jalové kilometry při nájezdu a návratu vozidel na linky“. Kromě ušetření „jalových“ kilometrů získá dopravní podnik alternativní příjezd k vozovně, kam se dnes dá dostat jen z jediného směru, přes Pražskou třídu.

Nově se bude jezdit i ulicí Generála Píky, která je zároveň dálničním přivaděčem (I/34).  Zadrátován bude celý úsek Nádražní mezi ulicemi Pekárenská a Pražská. Zatím je hotovo mezi Pekárenskou a křižovatkou Nádražní s ulicí Generála Píky. Součástí zakázky je i měnírna.

Tagy České Budějovice DPMCB trolejbusy
11 komentářů