Nová tchajwanská aerolinka StarLux má první airbus, s lety začne v lednu

Předání A321neo pro StarLux Airlines. Foto: StarluxPředání A321neo pro StarLux Airlines. Foto: Starlux

Nová tchajwanská letecká společnost StarLux Airlines udělala další krok k chystanému zahájení provozu. V Hamburku včera převzala první Airbus A321neo.

Nová tchajwanská letecká společnost StarLux Airlines udělala další krok k chystanému zahájení provozu. V Hamburku včera převzala první Airbus A321neo. Do provozu ho nasadí v lednu.

V době, kdy vznikají hlavně nízkonákladové letecké společnosti, se chce dopravce odlišit, sází na větší komfort. Letadlo si objednal v konfiguraci pro 188 cestujících, i když některé aerolinky do něj vtěsnají o 32 cestujících více. V letadle bude 8 míst jen pro byznys cestující včetně plně rozkládací sedačky.

Aerolinky už v posledních týdnech představily například interiér letadla, sedačky si nechaly navrhnout od BMW.

StarLux mají objednáno celkem 10 A321neo, další dvě letadla má firma převzít do konce roku, zbytek během příštího. Poté má firma získat dálkové Airbusu A350. S nimi chce létat i do Evropy a USA. O přímém spojení Prahy a Tchaj-wanu se mluví několik let i vzhledem k tomu, že Tchaj-wan je třetím největším asijským investorem v Česku, výrazně větším než Čína.

První lety plánuje aerolinka na 23. ledna do Macau, Da Nangu a Penangu.

A321neo pro StarLux Airlines. Foto: StarLuxPředání A321neo pro StarLux Airlines. Foto: StarluxA321neo pro StarLux Airlines. Foto: StarLuxUniformy pro StarLux Airlines. Foto: StarLuxUniformy pro StarLux Airlines. Foto: StarLuxPředání A321neo pro StarLux Airlines. Foto: Starlux
Tagy A321neo Airbus Starlux Airlines
12 komentářů